JOHN WICK其實幾廢下

98 回覆
23 Like 144 Dislike
john wick個世界觀好正喎
我覺得同類型equalizer 最好睇, 型到
一直都係講緊JW 最可怕既地方係執著,JW 咪又係人一個,會流血、會攰但係佢唔會放棄追殺你,唔受要脅、唔要錢、無數講既殺手同恐怖分子無分別,有必要甚至可以同歸於盡,幻想一下比個咁既人追殺係幾撚恐怖
但係如果唔衝埋去,企定定互射既話以JW既技術都係一個一個爆頭,咁樣仲唔好睇
但問題係入面講到佢好撚勁
但實際佢好多破綻,比車撞都唔知幾多次
唔似佢地講到咁恐怖
第一集真係型到仆街
最尾超級市場入耐每一下都乾淨利落,仲要鎗都無用過
最後去到俄羅斯將成個黑幫產起
套戲就係過癮在JW成日比個目標走到同埋自己奶野之嘛,第一部最多呢d 蝦碌位,係夜場比個保安阿頭掉左落樓,之後又比反派架車撞暈活捉,第二部好左好多,你咪當佢第一部退左休好耐無操到廢左囉
呢個屈機好多,勁到好似開外掛咁,無啦啦可以閃去d敵人後面,識穿牆同透視咁
https://youtu.be/ofbf7UMHFfY
第一集真係屌打JW
D動作真係好撚靚好型,加埋丹素華盛頓全場cool到爆既樣
係架,正常情況應該係設防線等敵人(JW)黎到射佢架嘛,但係的確唔會咁好睇,尤其是第2部,JW既體術、槍法配合BGM既長鏡頭好好睇丫嘛,你當佢係用槍既武打片睇真係一流

https://www.youtube.com/watch?v=ElZ9y6l9KhI
同埋值得一提既係JW係少有會成日中槍既主角,不過因為佢有防彈西裝所以除左會痛之外可以繼續作戰,咁樣成段槍戰就會好流暢,不停推進不停開槍、殺人、中槍再推進
地上最強一定係呢兩個

John wick 2結尾講完邊個黎搞我殺邊個
之後笠水跑走見人就驚
成個廣場都係殺手
湯佬個樣太正氣,唔似反派,同埋個結局
屌你老母你就廢
the equalizer 秒9佢啦
想捉JW掛,好似第一部JW比架車撞暈左個反派都無殺佢,等到佢醒左講完一輪先用膠袋凹頭,如果用槍JW死左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞