想統計一下大家移民底線同目標國家

432 回覆
72 Like 58 Dislike
一定唔去左膠国
比較理想去中国大陸,可食狗肉
又唔係環保撚(冇人環保),又唔女權(女人夠下賤),又反伊斯蘭(迫害新疆人)

其次就中東伊斯蘭教國家
但因為本身反蛔同反左膠,伊斯蘭國控制地方唔去
其他就ok, 好支持果種男人地位
女人著少啲已經姦得
姦完又冇手尾,接近強姦合法化(理想國)

最差去北歐,但人地有民主(我反對左膠)又有社會福利(我支持資本主義同擔心老闆蝕錢)
最最最重要我本身高質配得起呢啲生活
住到 3 4 百呎其實租就萬幾每月

供都係球幾首期加萬幾每月咋喎

退休都得 ?

始終我覺得去邊都需要人脈

就咁拎住舊錢乜照應都無咁去都好大風險

我有諗過不如生個小朋友由細好好愛佢 教育佢

一到高中或者大學就送佢出國

我地兩公婆喺香港 backup 佢

兩三個月飛一次去陪佢 暑假佢飛返嚟

到佢讀完當地搵工攞居留權

我地兩公婆就算跟唔到都唔緊要

係驚到時政策又變 咁就大檸樂
移民無得升等級嫁 1lv去台灣 2lv去歐美
無得咁
如果接受到二等三等國家緊係無問題啦
但邊有人想降lv嫁
我十幾年之後先移,講真所謂既落後國家仲係咪咁落後都唔知。你叫我格硬講一個發達國家咪紐西蘭LOL,同我理念比較相近。
又好似係,多謝你嘅意見,不過本人冇諗住拍拖結婚
無ec蘭既地方 唔係去完都好快死 子宮征服地球唔係講笑的 法國做左膠都唔係好耐 而家法國人出生率有大概50%係ec蘭教既人了 gg 一出世全家洗腦信可蘭經既法國市民一車車咁出世 好多地方之後唔做野應該都等死 ec蘭坐大 本地年都有排受移民到時就898
無牽掛先易走 分分鐘可以真愛移民
啱啊,香港尋愛實在太難
所以去東南亞國家就係咁解
唔一定,真係睇機率,香港同樣有好多人覓得真愛
請指教?你係投資移民? 結婚定其他方法?
我而家就係你所講既NZ
當然啦 不過香港嘅真愛無得移民
。。。我地兩公婆就算跟唔到都唔緊要?
你生仔為咩。。。玩育成遊戲?
有下一代嘅就係為咗個仔開心快樂健康

如果得我地兩公婆嘅話就唔洗諗咁多野啦

如果我個仔有外國居留權嘅 咁佢就真係有選擇

可以揀留喺香港定走

可以 suppprt 到嘅我地都會 support 佢

如果佢想我地陪嘅 我地最多輪流一個個月飛去陪佢

不過暫時都係諗

累積緊勇氣
。。。問你生仔為咩wor
[底線1]黃仁龍卸仼時(司法獨立敗亡):Poly 三寶,嗰陣考慮澳、紐、祖家、美

[底線2] 人大831通過,直接決定香港法治基礎:澳、紐、祖當時仲向中国叩緊响頭,所以目標美帝冇得輸!

[底線finale]佔中鎮壓:頭也不回!已到美帝置屋,兩年內定居(揾番多少水腳先)
紐西蘭而家移民唔算難但我想喺香港企穩先再諗,我而家仲讀緊u,到我ready嘅時候應該會好似澳州咁難,所以只係心諗但行動都應該係東南亞
有下一代嘅就係為咗個仔開心快樂健康
...你完全答非所問
有人為老咗有人照顧自己
有人覺得生咗小朋友會好開心,為開心而生
你生仔好似為咗傳宗接代?
你都搞笑嘅 生仔嘅主因一定要由自己出發 ?

我就係好唔認同 d 人為自己諗而生仔

定係你理解唔到一個人行事嘅主因可以唔由自己出發 ?
屌 你溝通能力好有問題 問你為咩 咪答為其他人 on99
你到底明我講乜未
我:你柯屎為咩?
你:有屎柯就係為咗舊屎順利去到污水處理廠
我既目標係幫個靚女移到美國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞