出一次街,開聲4次叫人靜d係咪我問題?

243 回覆
2559 Like 62 Dislike
支持樓主
睇戲叫人唔好嘈我都同意
但搭地鐵敲啲扶手呢種程度嘅聲音都接受唔到?
香港本身又冇地鐵車廂要好安靜呢種文化
亦都冇咁嘅規矩
即係好似有人搭車打車輪咁,你頂唔順咪自己行開囉

我覺得睇唔順眼開聲講本身冇問題
但你咁小事都形容到好似有人喺車廂夾band咁
仲話其他旁觀者點點點
甚至香港人DNA乜乜乜
會唔會你自己都有啲問題呀?

唔好話香港人吖,有時見啲白人鬼仔搭地鐵仲嘈啦
使唔使咁重怨氣

睇下你幾多負評
戲院嘈真係最黑人憎
自私到 阻住真係欣賞套戲既人
2同3ok
1係地鐵開聲玩冇咩問題
地鐵本身係嘈
估唔到咁多人屌樓主
樓主做得啱
啲撚樣唔畀人話過係唔會停
宜家啲人冇公德心
1.搭緊車叫人唔好開聲玩電話
2.個阿伯喺正我耳邊用銀仔狂敲支扶手我叫佢停
3.4.睇緊戲叫後排幾個小學雞收聲total兩次

香港人到底有冇可能學識喺公共場合要專重其他人安靜既權利?

靜? 我靜你老母塊閪咩
架地鐵咁撚嘈 你唔撚叫佢靜?
搭過日本地鐵? 知唔知乜撚叫靜?
支持
哇 大開眼界
入左黎呢個post 先知原來咁多連登仔覺得公眾地方嘈係應份
地鐵巴士無話唔俾傾計 但注意聲量囉 不嬲啲大媽大聲講電話都係黑人憎 依家出現到好多人電話開大個喇叭簡中唔屌? 用銀仔敲柱呢啲痴線行為更加唔知做乜鳩
睇完回覆發現香港已死
由頭到尾完全冇人幫口
個個置身事外
尤其戲院入面坐正小學雞隔離d人咁都忍到

分分鐘會有豬屌返你轉頭先恐怖
好多支那DNA C9 阿伯 大聲公開私人野

呢啲屌都廢事
試過係佢面前扮傻狂點頭 係係係 跟著佢即刻收聲
由頭到尾完全冇人幫口
個個置身事外
尤其戲院入面坐正小學雞隔離d人咁都忍到

因為一開聲鬧就會俾班老母屌你無愛心
如果巴士有人大大聲播片
巴打會點樣話佢哋

利申細膽毒撚想學嘢
支持樓主
好撚憎噪音
係你有問題
點解周圍d人都唔出聲?

你不如喺屋企唔好出街

知唔知聲音同噪音嘅分別
希望香港多啲樓主呢啲人
睇戲叫人唔好嘈我都同意
亦都冇咁嘅規矩

仲話其他旁觀者點點點
甚至香港人DNA乜乜乜

使唔使咁重怨氣

利為
1.搭緊車叫人唔好開聲玩電話
2.個阿伯喺正我耳邊用銀仔狂敲支扶手我叫佢停
3.4.睇緊戲叫後排幾個小學雞收聲total兩次

香港人到底有冇可能學識喺公共場合要專重其他人安靜既權利?

樓主做得好,香港充斥住呢d 唔顧其他人o既自私精,特別係內地冇教養o既人渣,真係要勇敢d 屌鳩佢地
樓主做得啱呀
坐車個陣有人嘈 好聲好氣叫佢地細聲啲都唔識收個啲
我就會屌出聲
睇戲叫人唔好嘈我都同意
亦都冇咁嘅規矩

仲話其他旁觀者點點點
甚至香港人DNA乜乜乜

使唔使咁重怨氣

越講越多黐線佬出現
用銀仔狂敲支扶手敲到亨亨聲都要接受?
仲喺正人地耳邊敲喎
開頭我以為有顛佬上左車咋

完全支持你。我一日無限次。認真,想搞個香港人社會行為組織。

係搞一定加入,我都係日日搭車都屌人嘅人嚟
唔好出街
放工見到班𢦀鳩兩道門淨係開一邊,我都會岀聲話你地係咪𢦀鳩迫埋囇同一邊?

嗰日同同事講起類似話題嘅時候佢講咗句:
班人硬係要解決提出問題嗰個人
sad but true

條仔咁廢飛咗佢啦,正一懦夫吞聲忍氣
話唔定你真係遇到病人 香港地好多人都有精神病
樓主岩,近幾年班人開始唔理其他人開大喇叭

一係大大聲傾偈

有人出聲都好,怕事果d 就自己帶耳塞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞