出一次街,開聲4次叫人靜d係咪我問題?

243 回覆
2559 Like 62 Dislike
1.搭緊車叫人唔好開聲玩電話
2.個阿伯喺正我耳邊用銀仔狂敲支扶手我叫佢停
3.4.睇緊戲叫後排幾個小學雞收聲total兩次

香港人到底有冇可能學識喺公共場合要專重其他人安靜既權利?
收皮啦精神病人
咁你可唔可以叫地鐵電視靜d,小弟毒撚唔敢講
收皮啦精神病人

呢度香港黎
你適應唔到唔該返去你祖國
由頭到尾完全冇人幫口
個個置身事外
尤其戲院入面坐正小學雞隔離d人咁都忍到

去靜音車廂
好多支那DNA C9 阿伯 大聲公開私人野

去靜音車廂

咁樓主其實都可以行去第二度,坐去第二個位姐

同埋上下班繁忙時段未必可以揀到車廂

去靜音車廂

你夠彊叫人停先算啦
妄想症

去靜音車廂

唔出聲會助長呢d自私行為
買返個降噪藍牙耳機幫到你以上問題

唔出聲會助長呢d自私行為
係你有問題
點解周圍d人都唔出聲?

你不如喺屋企唔好出街
今日睇戲,我都薯咗個女人一下。
依家再嚟一次巴士呀伯嘅片
個結果應該係會俾人拎嚟話「係噉㗎啦」「香港人支那DNA」「冇人去阻止佢地」「好想移民
1.搭緊車叫人唔好開聲玩電話
2.個阿伯喺正我耳邊用銀仔狂敲支扶手我叫佢停
3.4.睇緊戲叫後排幾個小學雞收聲total兩次

香港人到底有冇可能學識喺公共場合要專重其他人安靜既權利?

你生錯地方,支那種人天生嘈吵,而且廣東話又響又粗魯,最重要呢度D人同支那人一樣係唔會理人感受,你都係快D走,唔係日日對住D賤物好快癲
收皮啦精神病人

呢度香港黎

似係你適應唔到

去睇戲降乜嘢躁藍乜嘢牙
收皮啦精神病人

呢度香港黎

似係你適應唔到

大陸仔過慣冇規距既生活
落黎香港要跟香港嗰套生活先叫適應
依家你班大陸厘將你地套九流文化帶落黎香港
喺我角度叫接受
有乜理由要香港人放棄本身優良文化去接受大陸無禮貌唔專重人d仆街思想?
下次試下對住部電視大叫 靜D啊!

到底幾時先喺香港發生

到底幾時先喺香港發生

仲有
根據兒登仔啲觀點

你被分類嚟 正義撚 、唔識迎合個世界
收皮啦精神病人

呢度香港黎

適應唔到開聲講冇問題嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞