2018 JRE(9) 迎接vetting潮及offer潮

992 回覆
22 Like 5 Dislike
唔敢話每個禮拜都得但係有興趣
https://t.me/star98765
通常in完會經歷3個階段
1.如釋重負
因為終於in完,覺得終於捱過啦,輕鬆曬

2.擔心或者挫折
輕鬆完,慢慢回想發現自己其實某個位答得好差,而且越諗越差覺得自己再黎過肯定可以in更好,覺得自己肯定唔得啦今次

3.既期待又怕受傷害
期待收到vetting,知道自己唔係in得最好,但期望有奇蹟(神蹟)出現,可以比自己-6入到,開始瘋狂拜vetting god
絕對認同巴打而家有冇vetting喺手?諗返其實果時都答得有啲緊張 事後諗返都有啲位可以再補充多啲/講得清晰啲
留個TG傾傾先
個個星期得
@hk852852852
跟住,
4. 好不容易捱到收vetting, 又擔心政府收唔到回郵/vetting fail/只係waitlist, fg就爭扎唔知仲搵唔搵工好,在職人士就唔知辭唔辭職好,未收到vetting 嘅就眼見越來越多人收到vetting, 開始覺得要準備下屆JRE
好中。。。。。。想辭職
不過巴打做咩寄信 vetting form要親身交架wo!
真係好中.....
好想辭職
其實係咪好小可唔過vetting....
聽講EO vetting主要都睇個人
冇案底就得.....
好似有啲位如ato ALO 係寄
我照約時間親身交確保去到佢地度 自已做埋郵差
有興趣 t.me/evelyning
好大batch咩
一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞