2018 JRE(9) 迎接vetting潮及offer潮

992 回覆
22 Like 5 Dislike
咁睇姐係D panel未必係killer,可能只係出vetting無其他panel咁快咁密姐。
咁多位巴打比啲信心自己
過到JRE有INTERVIEW已經證明咁多位巴打有實力
4月頭女女男panel仲等緊 日日check信箱
唉同一日 邊個panel
絲打見你都成日留言
呢度好多人都未有offer / vetting
同你一齊等緊
今年請咁多位
唔好灰心呀
一定會有一個請架
邊個panel?
12 Apr

Panel係女男男
女:短髮帶眼鏡好斯文
男:帶眼鏡、感覺好有經驗
男:帶眼鏡、後生、高瘦
三月頭完左AO FIRST IN。覺得今年表現唔夠好,未必有FINAL IN。想搵有心再考AO既人,每個星期約出黎練習。

個人背景:考過幾年AO,之前過埋FINAL IN,但最後VETTING有問題。個時有一個朋友可以同我每個星期日一齊溫習同練習幾個鐘,但係佢依家有新既目標,唔打算再考AO。所以,好希望搵到能夠每個星期日都可以一齊認真練習既新朋友。

個GROUP唔打算多人(一個起,兩個止),因為地點限制同埋對素質既要求。單對單都可以,但係有心理準備會幾CHUR...因為真係要做大量資料搜集同討論。同埋,都想搵已經有一定JRE/ 面試經驗既朋友。

興趣而且每個星期日都有空檔既朋友可以留TG。我亦都會俾證據證明自己曾經過到FINAL IN 但衰VETTING。當然,我都會問你背景同埋係咪真係有AO INTERVIEW。
請問介唔介意講講如何衰vetting, 等大家參考下
好抱歉,真係介意。
但巴打肯定當初衰既原因已經唔會再對未來既vetting有任何影響
無論如何睇得出巴打真係好determined同埋真係行動派
雖然我幫唔到手(都未必夠料幫) 但真心佩服 加油 & good luck
想問下vetting會唔會因為有文件未補交而唔出住?
先多謝你既鼓勵!
當日同CSB了解過,亦都不斷同佢地溝通。當日同我交涉既CSB朋友都唔能夠俾到絕對既答案我,但係提出左一個方法(我其實好多謝佢)。詳情唔多講,因為我相信正常報考AO既朋友唔會出現我既情況。
我只能夠講,佢當時提出既方法,我係今年報既時候已經做左。所以今年(TOUCH WOOD...同往後) 既APPLICATION應該唔係問題。
明白明白,唔好意思頭先問你令你介意。

頭先咁問係因為擔心會唔會因為application form 上寫漏working experience 然後vetting form 寫返而導致過唔到vetting.

希望巴打今年會有好消息啦,其實可能AO未派曬final in, 大家都等緊。
多謝你!

我就無資格代表CSB答你。不過,個人認為APPLICATION FORM寫漏野唔係太大問題,只要GF340寫岩、寫足資料就OK。
GF200先岩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞