十幾年前邊有人會諗到用JavaScript 黎寫mobile apps

35 回覆
1 Like 20 Dislike
依家用街都係 react native
十幾年後,應該有人會將C++ compile 成JavaScript,放係C++ JavaScript VM
我又唔覺周街都係rn
近排搵工 需要rn既工仲係極少數
RN過氣啦,開始用Flutter
十幾年前邊有人會諗到寫app
javascript 呢
呢個好似唔錯
Js係香港係最殺食
香港用rn 只是為了
對外收兩份錢,對內出一份糧
你撚d散戶細client都有可能 不過個班友根本比唔起錢
比得起錢班大客唔會比你當狗咁撚
你用咩幫佢做要完整present哂比佢聽 冇得呃
而家d好多客都好醒
唔會比你當狗咁撚
早輪跟左個大陸project, 用nodejs 都真係估佢唔到。
利申: 好耐冇寫web, 仲停留左係spring mvc
如果能夠master整個spring framework
在香港你也是神一般的存在
咪角色調轉
畀個客撚返轉頭
客:哇!原來可以一份code就寫曬兩個platform man day照減一半應該都冇問題啦
唔使等十幾年
依家已經可以做到
https://github.com/flutter/flutter/issues/31246
想試下但可唔可以幫手 solve 左個 issue 先
AS 3.4 依家直頭用唔到,但無理由 down 去 3.3
唔識用react native
用ionic + cordova, 算唔算廢柴
隨住rn同flutter既出現
Cordova ionic呢類webbase hybrid已經正式入左棺材
而家出去同客仲present cordova
個客識少少都屌柒你
由Doc可以預計兩者前途,Google呢方面一向做得好好,由淺入深,清晰全面。而RN...好似根本唔想你學得識咁
Flutter
另外裝 intellij 或者用 vscode 啦 之前試過裝係 AS 到勁多不知明問題
但過唔到 flutter doctor 好似爭啲咁

點解會過唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞