[4月埼玉] ONE PUNCH MAN 一拳超人 第二季

1001 回覆
59 Like 20 Dislike

呢個收唔收貨
成集經費可能就係去晒呢一幕
啲巴打話比想像中好唔係叫你search madhouse 同 mob

而係search 魔禁3 同約戰3 JC 近年瘋狂餵屎
今集都因工期爆炸要外包一部份作畫俾出面後面唔繼續外包分分鐘連日常都崩到黐線
其實我覺得作畫已經盡咗力
不過啲表現手法同上色真係好撚柒
成日彈啲金屬色背景出嚟唔知做乜鳩
同埋特登畫一撻深色少少當反光
不過好老實講
無對比就無傷害
我覺得都算合格嘅

好似睇漫畫仲流暢過佢
唔好玩啦漫畫一流水平嚟
個個睇嘢追求唔同,有啲人專心睇返故事劇情表達,絕對冇問題。

但動畫本身就係一樣由各方面組合而成嘅類似藝術品嘅作品,除咗故事劇情,仲有作畫﹑上色﹑分鏡﹑攝影﹑光影效果﹑特效音樂﹑背景音樂﹑甚至聲優表現力等等,都可以去欣賞。

所以依啲唔係辛苦,而係動畫表達咗幾多嘢出嚟,我哋就盡量去睇晒咁多樣嘢,好嘅會拎出嚟讚,唔好嘅一樣會拎出嚟彈。
明明搞笑位 都搞到完全唔搞笑
琦玉搞壞人個SAVE又唔好笑 吹雪見到佢同S級做FD子個度又唔好笑
對白冇停頓位 一句接一句 好奇撚怪
啲節奏
最慘第一季咁神
冇可能冇對比

第一季每集都 哇哇哇嘅感覺
第二季睇到
可能我要求低,第二集都都還可以,笑得出,畫面亦算ok
成個post係咁jer住哂真係好撚煩
第一日睇動畫咩
jc做一早知咩事啦 係度嘈嘈嘈
咁既質素偷笑啦 我魔禁約戰fans都未撚講野
唔通真係討論劇情咩
呢個po有幾多人係未睇過漫畫
屌 高要求到咁
邊間做都屌架啦
大家都係one作品,路人兩季同一拳第一季真係睇得好順好爽。依家第二集已經好似睇到屙尿窒吓窒吓,咁真心唔慣
今集D錢燒曬去杰諾斯打sonia果度啦,果段仔你估唔洗燒錢咩,將就下啦
係咪分鏡問題
同吹雪對奶
睇左兩集,唔知點解覺得老師把聲唔似上一季
似係似 但有啲位把聲同個氣氛同表情唔match 聽到好un耳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞