一人一個去外國發生嘅on9事

738 回覆
10315 Like 104 Dislike
我先

嗰次去日本黑門市場 經過嗰串燒店
聽到佢同我講可以試 跟住我驚聽錯
問多次可以試? 佢係咁講可以試 可以試
之後梗係攞嚟食 點知隔籬嗰朋友一手捉住我 話大佬呀 唔好咁癲啦 人哋係講好味呀 日文嚟㗎
高汁
哦以試
轉過頭唔見左FD 失散左幾秒,勁驚,想即刻喊
一黎就終極boss

咁柒點同你鬥呀
突然覺得自己其實都唔係好on9 ...
第一次係外國火車站趕火車, 見到架火車就即刻叫我個企係好遠既friend 過黎, '喂! 呢架呀 呢架呀' 點知比個黑鬼打左我一身
吊你班仆街 個個入嚟笑我而家叫一人一個呀
樓豬好柒
唔知開心定傷心好
係澳洲過馬路 等左成5分鐘仲未轉燈
有條友行過禁左個制就10秒內轉左
高汁留名
個時啱啱去到澳洲,諗住食完飯落街鳩行下,但係自己白痴完全唔記路,見路就行,最後蕩失咗路
利申玩撚咗兩個鐘先搵到路返去
唔高汁 我就嚟del po 個個都剩係識笑 而家唔係叫樓主分享會
拋多嚿磚先

細個去遊學團 德國定唔知俄羅斯
跟住要去廁所 同個朋友入到去 一個尿兜都無
佢已經心感不妙 但我同佢講有啲國家公廁係得坐廁
以示尊重(好似係德國) 突然有個菲律賓妹入咗嚟 我好鎮定咁同佢講 嗰邊先係女廁 然後出到去公園就聽到廣播話有兩個色魔入咗女廁

利申 睇唔明佢哋啲文字靠圖象辨別男女
佢哋係用動物 好似係長頸鹿同大笨象 有邊個會估大笨象用鼻屙尿 正常都諗長頸鹿 因為’長‘
係酒店訓教打喊露打到甩較
係貝加爾湖著溜冰鞋溜冰 同人鬥快 隔離有其他人係到打氣扮比賽一開始勁尷尬 之後起左個好簡陋既場一齊玩
去瑞典超市ICA,俾錢嗰陣,將啲散銀直接俾嗰靚女收銀姐姐,然後佢指住部散銀機叫我放入去
住Airbnb 去廁所開大整塞左人哋個馬桶,通咗,最後等嗰軍佬屋主一野通落去,通咗🤢 尷尬到
等我再拋多個

去台灣旅行 買嘢
買咗$xxx2 咁啱冇散紙
講咗句 幹 差兩塊
但個店員同返我講 沒差 我有

跟住就dead咗勁耐 你眼望我眼

喺瑞典要畀錢去廁所,所以我同朋友多數都去餐廳廁所

咁去到一間餐廳,我朋友去廁所,咁啱廁所鎖咗門,佢就走入廚房,打算叫個職員開門,但佢係咁問個職員:

"May I go to toilet?"

個職員呆咗一陣,一臉不解咁話:“Of coz u can!"心諗做乜去廁所都要向我匯報

最後佢死死地出返嚟同我講,笑到我痴線
你同朋友去嫁原來
好掛住隻貓
樓主多左多左
做多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞