[I/A] 遊戲王 Duel Link (72) - 畸屍吸開幕

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

刷咗N包
冇鑽紫炎,都叫有第2張鑽二刀流
k社:下包出強化版
你而家放棄 對得住你之前d錢咩?
繼續抽

連續兩鋪必贏都斷線 其實係咪真係有外掛

270包先中大波鑽我已經好撚傷
23張紫炎都冇算撚數
而家啲後生真係好易放棄
頭先lv19 3連勝咗 第四場 最後回合我有3隻古巨基係場 對面得1隻怪 跟住斷線 Dklm 日本仔

Replay shared! #DuelLinks
https://duellinks.konami.net/att/073e72a6d5b7fecf79878ddce02f19dd29dbddb1ba

尤貝雞上Lv. 20
話我固執都得,但係我真心覺得尤貝雞打六武算係輕鬆果類

btw 1雞1女呢個配置我幾鍾意
大家都打得好快現在仲係lv 15 一日幾場mode
痴線
創意無限
要對面夾嘅話幾誇張都得
https://www.nicovideo.jp/watch/sm25795309
始終都係唔洗夾對手嘅好睇啲
https://www.nicovideo.jp/watch/sm34105840
懋問我用文具人004開效打對面亞馬劍士自己要食傷係唔係bug黎?
004開左效應該對面冇戰傷至係架
Wiki冇判例
你可能要寫信問官方
我冇留意004這個效果係點
如果004個效果同幻層差唔多既語
你食傷嘅原因就係因為佢唔係發動
正如你打優貝爾你都係打佢爆 嘅道理一樣
我諗你可以理解為你用技神聖守護嘅情況底下 你用亞馬遜劍士打人 對面要照食傷害道理一樣

Detail 可能要等星空巴打先答到你
文具人004 效果怪獸 等級4 地 機械族 500/500
(1):
此卡和對手怪獸進行戰鬥的傷害計算時可以發動。
從牌組將1體「文具人004」以外的「文具人」之名的怪獸送入墓地,該傷害計算時此卡的攻擊力、守備力上升該送入墓地的怪獸的等級×500。
發動此效果以後,到回合結束以前對手受到的所有戰鬥傷害變為0。
(2):
此卡戰鬥破壞對手怪獸的場合可以發動。
從我方手札、墓地選擇2體等級相異的「文具人」之名的怪獸以守備表示特殊召喚。

劍士唔係發動都應該要本身佢有食傷先有得反彈架,諗唔明
thx
唔同
聖守係自己唔食戰傷
004效果係人地唔食戰傷
對手冇戰傷何來有戰傷俾劍士反
research完
好似係bug但官方唔認話係"會食dam"
dam step個步驟應該係咁
打落去 計數 當係2500打1500
計傷 = 1500
文具人效果 變扣0
劍士效果 無 因為無扣過血
劍士被打爆
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=29618&sn=44448
"例子就用[E.HERO 新宇騎士]跟[亞馬遜的劍士]。
1.永續效果?
[肥大化]適用,[E.HERO 新宇騎士]攻擊力乘二,變成5000分。
[半封]適用,[亞馬遜的劍士]攻擊力除二,變成750分。
2.各種效果的發動?永續效果,沒有發動問題,這裡略過
3.[E.HERO 新宇騎士]攻擊力5000分; [亞馬遜的劍士]攻擊力750分。
5000 - 750 = 4350。
P.S.:
跟原帖截圖數字不同,
不過那應該是受到[E.HERO 新宇騎士]另一個效果影響,
提升了攻擊力。
截圖看不出來提升多少,所以數字不同,並非計算錯誤。
4.[E.HERO 新宇騎士]效果考慮,是給對方玩家的傷害,效果適用,傷害為零。
5.戰鬥傷害是0分,然後[亞馬遜的劍士]效果考慮,該傷害由對方承擔。
6.[半封]適用,[亞馬遜的劍士]不會受戰鬥破壞。"
好清楚thx
個個場都係六武眾好撚悶呀
屌,K社好撚白痴,只係nerf一啲卡。個個肥大化限一,又唔見佢限青之眼的威光,都係同樣效果。呢個我都算,可能你地話要張青眼放係基墓地先發動,好大分别。最撚on9係守護者之力,如果對面有3張根本唔駛玩,佢一張戰鬥階段時發動+500攻,放一個計數物,問題在於,對方同自已戰鬥階段都可以發動,如果裝備怪獸破壞個時,佢會一粒破壞擋住,所以有3張既話,必雖要一回合打爆3粒,你打唔爆就可以投降。要等到k社nerf呢啲卡,係咪等到遊戲裡出面超量先nerf
對住守護者,加拿大蟲是你的好朋友 威光成game 好似出得一張 我都想佢出多張 不過無乜用 我玩青眼都唔會落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞