[I/A] 遊戲王 Duel Link (72) - 畸屍吸開幕

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
月經黎
個人認為
自閉係應該要有
但係唔可以勁
勁就一定要削
寶石騎燒4000FTK算唔算自閉
其實自閉最乞人憎嘅地方係煩膠同埋拖時間而唔係唔交流,所以我覺得唔係,你FTK到我拍手都黎唔切tim
咁點解你會覺得燒血deck 唔係
好似你咁講同竹光小精靈分咩分別
一個係快啲一個慢啲咁解
好似你咁講咁更加唔應該限隻精靈啦
竹光痴撚線FTK
竹光個達成率太高,令到meta多人用所以要限,照你咁講竹光之後都有好多Otk/Ftk deck出現,又唔見多人用搞到要限,同埋呢類唔交流deck都係頭一兩個回合就知勝負,你咁都憎我真係無野好講
你不如了解下樹葉小妖精點解限1先講野啦
屌你竹光+黑頸鍊+樹葉小妖精呢啲ftk燒血仲唔係自閉
冇交流就分勝負同自閉有乜撚野分別呀
oh sorry
一副first turn kill
一副熔岩魔神 寄生蟲出齊燒晒血
實係咁啦
你咁戇鳩我真係無野好講
我梗係知樹精點解要限啦,亦都知道副deck幾咁無腦,但講緊嘅係副deck key卡穩定上手,第一回合極高機率削走對面4000血,而家嗰啲otk/ftk 嘅deck已經好難做到呢件事,變左做fun deck

同埋我話我會拍手嘅原因係難得見到呢啲非主流deck而佢又做到otk
多咗人用六武,尤貝爾唔見晒

https://www.duellinksmeta.com/news/april-2019/datamined-leaks/

neos 第十期新卡差唔多出齊
但未諗到點玩
終於出真。究極天空龍
但係寶石騎燒唔死會轉Mode打鳩人㗎喎
同埋唔會封Draw阻人打
計我話應該出levelb 倒數 火炎地獄 大火球 反筒果d
一係就星見獸/發條ftk咁先好玩
呢排忙冇入黎
好彩冇入
有新卡先叫我
btw介紹多次六武剋星
我都係,有次用六武,被人地用溶岩爆曬我場上的牌,再同調呢隻,被佢空場打死咗
d白痴唔會count傳導場 笑到我
先攻黄金櫃+炮手就完左
我有次差啲贏,點知對面神draw第二張炮手
如果14六武同23六武比邊個勁d
同白卡強弱有關係同埋會唔會岀狼煙

現時岀左既就14順d
其實我自己都覺14勁d..風魔拉怪除外抗效好屈機只係睇下有冇巴打有冇d咩睇法

絆gay襟兄弟
14係dl穩定好多 因為少怪+多個道場展開點 你重點出一隻紫炎企場一定好過23

但多extra/extra勁/爆發力就絕對23但要有狼煙/門先run得勁 同埋自然三寶 九冰 四階超量
自閉係可以討論不過係討論點樣破同點樣解而唔係討論點砌一副最仆街既自閉deck

同埋打贏一副自閉deck真係好有成功感自己場上面企3隻 睇住隻扣血蟲自爆落返佢墓 對面又抽唔到熔岩魔神解場我就睇你有幾多後排斷我招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞