[I/A] 遊戲王 Duel Link (72) - 畸屍吸開幕

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
睇個勢下次禁卡表走唔甩
到底世界賽之前搞唔搞得掂卡組平衡既問題呢
少人用先變T3,其實仲係勁
但我又唔覺6武真係多人用到有T0喎,之前雞個期真係可以十場有七場係佢
呢個tier list 其實係咪只係作者心水
佢覺得六武有T0 就寫係T0,多唔多人用同埋比賽打到咩排名都只係參考

btw,雞副deck 個弱點太明顯,可能打比賽多人用墓封技,d 雞一落墓就開墓封技能即刻玩完
雞如無意外係講緊天使 唔係藍雞
柒到開花
全名電子雞
T幾多都係作者9up啫
對我所謂T0係征龍同神判魔導書

而家六武肯定係T1 實力上比以前所有deck都強好多 以後d卡出應該都係呢個基礎
但因為佢專登收埋左兩張keycard搞到弱點都好明顯
環境都有4-5副玩到 其實對個遊戲係好事
當你見識過電子雞/核成咁10場有11場都係佢 你就知完全唔好玩
之後出埋超量果堆先開始百花齊放
好懷疑會唔會岀神判書同六武門 狼煙都可能會有機
我覺得會
六武應該全民皆抽
我都抽咗二十包
神判有冇可能呀呢張反智卡多hand到end turn要掉
門同狼煙有機會嘅
都未抽到鑽 快手啦
一包都未抽過 越多人玩越唔想用
六武不嬲都係單調到不得了嘅deck
等廢鐵同恐龍強化下就可以玩果堆
仲有等緊真炎爆發
20 deck 神判再檢索應該2-3 turn 抽爆deck
玩30deck算啦
反正有書士奧義上手就完
企張升靈set張惡魔 天下無敵
呢幾日玩瘋狂玩陽炎counter綠帽眾
仲見到有啱啱用綠帽眾上傳說嘅新手,用緣彈牌,唔知佢地彈乜柒呢
若果對面後攻有1/2紫炎+2隻4星再開埋絆gay
你死唔去之後點再展開
如果手上有栗波可以再展開,如果冇就投降下一場
由頭turn真紫炎+緣
變頭turn真紫炎+星守騎>無限電子龍

kc cup 上20lv留名
當年玩真卡都好鐘意玩反meta
死騎雷王自閉
良心活動
提早畢業
beat deck啫有幾反meta
落哂d最勁嘅四星怪雷王真係到而家都咁仆街
一係就忍者兔
上左lvl 20
想砌副亞馬遜+古巨基
但而家先升到39有排都未有女王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞