True Wireless 真無線耳機討論 (27)

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
水貨喎,咁撚大鑊
下晝轉左做successful delivery但我冇收過貨
12月買咗對active畀老婆,佢用得幾開心!
右耳係直接BT連電話攞聲,你電話出到aptX就自然係最好聲
右耳:電話LPCM右聲道->aptX/aac/低位元率SBC->右耳解成LPCM右聲道+轉換成模擬輸出
左耳係用近場磁感應(NFMI)連接右耳,實際左聲道途徑係:
電話LPCM左聲道->aptX/aac/低位元率SBC->右耳處理LPCM左聲道成高位元率SBC->左耳解成LPCM左聲道+轉換成模擬輸出

問題係本身所有有損壓縮編碼器都會製造唔同嘅artifacts,所以經多重高位元率SBC嘅有損壓縮,就算兩聲道播緊嘅嘢本來係完全一樣都好都會有差異
通常動態度越高差異越大,類似左耳播MP3右耳播FLAC咁
六合彩唔見中
隻sennheiser momentum true wireless 出左新固件UPDATE 去1.25.0 係咪 好左好多 例如電力問題
另外隻野好似漏音好勁
女友喜歡粉紅色耳機,
B&O E8會唔會係比較可取嘅選擇?
謝謝大家俾意見
所以我先買咗b無買d, 成日覺得tw好易壞!
有一排冇入po
講既耳機已經變曬

用緊e8 想問outdate 未
iphone 條adapter 又壞
想問邊隻入耳真無線耳機連線夠穩定音質又唔差?
心水sennheiser果隻同e8 2.0, 同價位仲有無其他推介?
各巴打又點睇?唔該
感謝巴打解答🤙🤙
Nuarl nt01ax右耳突然無聲,長着白燈,試過重連都唔得,有冇巴打可以救下我
行貨咪拎去維修囉
每日追post 好似隻隻多多少少都有D問題
好糾結買邊隻好
airpod...
其實隻twz1000真係好滿意
買twz100啦
Senn記三思而後買

我返工時間蛇王去拎耳機果陣,居然可以撞到另一個受害者,我估出事機會真係唔低
巴打,我估我今日見到你
忽相認
iphone 條adapter 又壞
想問邊隻入耳真無線耳機連線夠穩定音質又唔差?
心水sennheiser果隻同e8 2.0, 同價位仲有無其他推介?
各巴打又點睇?唔該
Senn記三思而後買

我返工時間蛇王去拎耳機果陣,居然可以撞到另一個受害者,我估出事機會真係唔低
巴打,我估我今日見到你
勿相認
你嘅整返好未總共等佐幾耐
壞咗左耳成個單元換,擺低一個星期拎返,啲人排住隊拎上去算快手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞