(海軍)STU48宣傳推廣區 #5~ 4月16日出航!GO! GO! little SEABIRDS!!

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
見而家開始抽3單
咁就順便講解下STU既個握有咩玩

https://stu48.chara-ani.com/

基本上抽選個流程 (申請ac, 抽, 找數, 收貨) 大致上同AKB無乜分別
https://docs.google.com/document/d/1qFHsr_JzhWwiRAkGOCu0185Od67ERVVM63E1bj309o4/edit?usp=sharing
AKB48本家握手流程教學 by Mary

主要係講解返STU獨有既「感謝枠」係乜東東
同本家握手唔同
STU唔使握手果時先至再抽福利 而係直接有福利
前提係要解鎖「感謝枠」
(今次3單仲多左個『完売御礼!プレミアム抽選会』,遲d再講)

以上圖為例
佢一日內有6部 其中2部highlight左
果兩部就係要解鎖既「感謝枠」
果兩部只要你有劵就一定會有福利唔需要抽
可以まとめ

【特別サイン会】=簽名
同本家一樣,你可以拎定一張紙寫低你自己nicklname再俾佢簽

【スペシャル2ショット写真会】=2S
Staff 負責拎電話幫你影

跟住就講解下點樣解鎖

STU既抽選分左A, B, C 3個期
A期係只有齋握手可以抽 (者係白色果4部)
如果指定mb 1日內有500張以上
咁果個mb就會解鎖 (不限部數 不限有幾多人抽 只要果個mb同一日內有人夾埋抽左超過500張就得)
(唔同日子係獨立分開計 要咁多日都有感謝就要咁多日都各有500張以上)

解鎖係直接解哂2部 (4部變6部)
解左鎖既果2個「感謝枠」就可以係B期內開始抽

如果A期果時解唔到鎖
就要等埋B期果時抽既握手達到500以上先可以解
呢個就要等C期果時先可以抽感謝
如果A+B都唔夠500 咁就冇得再解
果個mb果一日就直接得返4部可以握

要注意
1. 每一個期都有再細分細期
同本家一樣 第一次只可以抽少量 跟住第二次第三次就可以抽多d

2. 同其他團抽法一樣
每一個期抽只會有效一次
再抽就會即落

3. 每一個大期都要找一次數
呢一樣好重要
即係話A期完左之後B期開始之前
就要俾錢找哂你抽過既劵
走數就會當落哂
會直接影響解鎖個達成數目
試過有case係原本解到鎖都變返解唔到鎖要等C期
所以為個mb好 一定要係指定時間內找數

4. 感謝枠果兩部同其他部數係獨立分開咁抽
你B期內握手抽幾多係唔會影響到感謝枠可以抽幾多
同(3)
B期完左就要找哂感謝枠既數如果唔係就會落哂
等C期慢慢再抽啦

至於成日講既再販
就係C期都完左之後既事
同以往其他團一樣 再販係要貨到付款
但因為之前因為A期B期C期要抽既都抽左要找既都找左
所以再販可以抽既野得返唔多 中既機率都唔會高

至於今次加開既『完売御礼!プレミアム抽選会』
以我理解係如果有mb有一部爆左
果一部就可以抽mb簽名チェキ 3個名額
等遲d再有詳細資料再補充
我吊死Stephy呀!
即係想玩握手會
宜家就要係官方網到訂一隻未知內容既CD?

秋元康真係識做生意
新飯

你當預購就得
又少左一個可愛member
係一個一直無理會握手會既舊飯
不嬲都有人話48係日本樂壇毒瘤來架啦
不過而家46同埋其他團都係咁樣運作

咁其實STU既歌又唔差既
如果想聽佢地d歌/ 睇佢地表演可以去多d劇場或者全握
或者佢地有份去既live/ fes
點解話係毒瘤?

無秋元康搞呢D野, 邊到有咁多人買碟
原來係退出娛樂圈

會唔會有人包左佢?
日本好多idol歌手都係咁玩嫁啦
係唔同鋪頭預訂唔同type送唔同野
sorry
點解要講sorry?
禮多人不怪
抽劇場盤問題:

話入場要對ID 但佢個位又唔夠我打晒我全個英文名,點搞?

護照上無中文名,唔打得漢字
呢個問題咁熟既
咁可以點

Show埋我張香港身分證畀佢睇?
之前好似有人問過但唔記得左答案了

點解奈奈可以咁完美
身分證試過係可以 個人意見 飯48唔握手真係飯幾耐都冇用 有時間去握下手真係好過隔住mon同買生寫同goods
啲巨巨又串我呢啲營幕飯
你收啦
你來緊又係係咁飛天
多謝大佬解圍 明明世界仔飛得仲多過我...我一年先飛得個一次
呢個笑話你講出黎自己有無笑
宜家係咪得返STU48係清泉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞