有冇人到而家仲玩扭計骰

490 回覆
162 Like 4 Dislike
俾心機啊
練多幾次就開始熟
Ghost cube 真係幾得意,我未玩過
異型cube 都只係玩過最普通最易嘅鏡面同金字塔
咁慘慘
你女朋友見到整整下散哂果下咪O 哂
鏡面都正
外型靚又唔洗學新野就玩到
記得中學有人去台灣旅遊順便買左國甲番黎
巴打分析得好專業
我果隻係valk, 都真係幾好扭
但gan 好似仲多人買
我同你就相反,反而鍾意黑式貼紙款,最多換貼紙
愈講就好想買款磁力玩下
其實你都講得岩,果陣LBL 要成分鐘以上
之後學左full PLL 就可以快好多,
CFOP 太多式,特別係OLL , 搞到學學下都算數
係啊,果個好似係中國人
菲神係呢幾年都一直keep record
Valk 都勁,我有一粒骰係佢隻牌子,
個人覺得Mats Valk 幾好樣
多謝樓主令我諗起曾經都係中二個陣玩過既時候
有呀
果時突然有一日想學識點扭 就走去買左粒
不過到而加都係用beginners method
要背野?
valk 3 power M 用家
聽講 GAN 仲好扭啲 但貴一截
臺面有粒,淨係好熟 LBL,唔知下一步學咩好
應該係CFOP ?
就係蘋果商場,果陣買仲會比張紙教你扭
要記下啲式
不過熟能生巧之後就點扭都扭到
好想買valk 3 power M
你係邊買?
學CFOP 啦
淘寶
基本上香港巿面都搵唔到有舖頭賣似樣啲扭計骰
CFOP 淨係有學 F2L
OLL PLL 太多式
得閒上網睇先
BTW想買個磁力,唔知好唔好扭
其實有咩專門店,喺深水埗西九龍中心或者喺旺角,不過係格仔鋪嚟,佢有時會入貨,同上網買價錢都差唔多,不過當然你要啲特別嘅款都係要上網買
其實講好唔好扭,都係靠自己感覺,呢啲嘢好主觀,所以平啲嘅扭計骰都唔代表一定唔好扭,最重要係自己啱扭,搵適合自己嘅扭計骰,當然最好試吓其他扭計骰,如果唔係就搵唔到最啱自己用嗰款
一開始係要背,之後扭扭吓就會望到扭嘅步驟係點,再喺個腦度浮現,再之後就會有肌肉記憶,隻手會自己郁,之後咩公式就會喺個腦度消失,就好似倚天屠龍記嗰個張無忌咁

「最後,張無忌向張三丰說,徒兒已經全忘了。張三丰說:那你可以下場了。結果張無忌將太極拳發揮的淋漓盡緻,大勝對方。

真正的忘記是心中忘身中記(不留置在意識層面,但可以滲入生命之內)。用句電腦方面的比喻就來說就是,不能有任何程式常駐在記憶體中,但這個程式又必須能隨傳隨到。讓我們來看下一個例子。」
http://mypaper.m.pchome.com.tw/hridaya/post/122466

到最後入埋zone 達到極致嘅境界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞