日本鐵道消息及旅遊情報交流區(37)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
係咪即係運転士要做埋車掌啲職務?
係調返轉 第時行FAO嗰陣
搵個站編制嘅員工企喺車頭度負責睇住架車

見放假諗住即興同個fd放下車見識下
究竟係邊個同邊個取經
淨係山手先行FAO炸?
仆街東海慳啲定龜鐵慳啲
https://www.jrniigata.co.jp/press/21090328KIRAKIRA.pdf
快速きらきらうえつ又要準備送殯

另外南海電鐵聽日會改時間表,特急RAPIT會增發,空港急行會8輛編成化;重有部份普通列車會由4輛編成加到6輛編成
太多機場客?
你都on撚鳩, JR東海最捨得洗錢, 邊忽慳?
成段新聞都講緊東日本想慳人手
日日都亂鳩咁抽東海水又唔係好笑, 收皮啦好冇?
佢應該係講統一車種/零件呢啲
咪就係,剩係講廢線佢剩係廢左條岡多線(重要只係轉左畀愛知環狀鐵道),連名松線呢d蝕到入肉既線佢都肯整返,重想點?
重有佢係換車方面其實最積極,國鐵車換剩211系
你話佢係靜岡地區hea做係事實,但絕對唔係縮骨慳皮囉
重要愛知縣+三重縣畀名鐵/近鐵追住黎打、中京圈係全國人均有私家車比率最高既地區,重想佢點做
統一車型無可厚非喎.....除左慳成本之外重可以穩定d,起碼壞車搵零件都方便D,你望下九巴以前部APM1?擺廠多過行
統一車型/零件就間間JR都想玩
近年唔止東海玩得勁,西仔同東仔都好積極玩,睇吓225同227直情一模一樣就知
仲有周圍都係嘅E233啲車廂部件其實都喺其他車型上有應用到
重有521系同223/225系都共通部份部件
重有講慳皮點夠JR西,屈地方政府出錢整新車
山陰本線嘅KIHA126同KIHA187,姬新線嘅KIHA127
西仔車費平
線路を10km歩いたか 北陸新幹線立ち入りで男を逮捕(19/04/06)
https://www.youtube.com/watch?v=eHszSPDtSls
又係廢老
搏坐監
咁都冇撞死
上西仔個網(e5489)book飛,到時拎pass去就可以出曬飛。唔收錢?第一次用,有啲淆。
e5489唔可以用pass出飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞