日本鐵道消息及旅遊情報交流區(37)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
5月尾早兩日買到星期三東京出發
サンライズ出雲 シングル嘅機率有幾多
機率細嘅話睇嚟要搵吓最近有無fd去日本幫吓手
搏唔搏得過?
好彩問下咁佢個官網okay
得jr東日本嘅ekinet可以用pass出飛
想問如果入閘唔小心嘟錯IC咭可唔可以出閘之前去精算機到用返張磁氣車飛
用返IC卡出然後退返張紙飛咪得
正常有IC都唔會買單程掛
如果係PASS/一日券/定期券呢
照用張pass/券出閘,因為呢啲券唔使入閘紀錄都出到閘,然後去有人窗口叫佢unlock張卡,同時你話返俾佢聽你係有乘車券,只係拍錯咗IC
kansai area pass係咪都係可以喺冇入閘紀錄嘅情況下出閘
如果冇記錯嘅話 kansai area pass係少數可以過自動閘嘅遊客pass

諗諗下又係 磁氣券應該log唔到咁詳細出入閘記錄
以前啲iO-Card咪磁氣
全部過到自動閘嘅JR pass/一日券都可以喺冇入閘紀錄嘅情況下出閘
一嚟張飛只會打頭三個出入紀錄,二嚟佢預你有機會喺無人駅/有人通道出入(咁會冇咗一個log)
thxx 差啲手多出定飛
https://twitter.com/Painwize/status/1114522477625925635
ご存知でしたか、仙台のみなさん。
1976年に廃止された仙台市電の車両が、40年以上経ったつい先月末まで、遠く離れた長崎の地で生き延びていたことを。

2019年3月23日。
長崎電気軌道1051(元仙台市電117号)さよなら運行。
老害
執會唔會喺香港遊客
想買富士回遊 有劃位但又搵唔到網上訂飛
求救
有劃位?定係你想劃位?

想劃位就去Ekinet,劃左位未有乘車券/Pass就去到東京綠色窗口出指定席券時買埋乘車券/即場出Pass(又或者去左旅客中心出Pass先)
西日本今年內係可用pass 出飛
唔該你先!!所以我可以上網買一張pass再book兩張指定席劵…另一個人就到時買一張pass就ok?
咁係可以?
21/5先有得用
邊度話可以用pass出飛了?
搵唔到source
咁佢整得新system嘅話應該會做埋啩
而家都有得上網買指定券然後去機攞飛
我只係覺得唔好咁一廂情願
要試左先知............
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞