美股認真討論區 LXXXI

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
你即係唔睇好佢不斷升啦

我指Yen。單體1年回報可以好好或好差,拉長左個組合後先會見到個trend

個trend係 日本政府會係100~105 保匯率

唔好咁天真以為日本匯率係真free float到好強勢 到100 央行會干預 一日日本通漲唔上 yen都無條件太強勢

100係日廠嘅極限,高過100日廠會輸錢,但早幾年YEN仲係75個陣,日本政府點壓都壓唔到落100。
Beat

呢隻我一早cut loss走左

升得好勁

升得好勁

終於牛三
比特幣突暴漲 飆破5000美元

「虛擬貨幣之王」比特幣今天突然暴漲,打破了這個全球最熱門虛擬貨幣過去3個月的平
靜,台北時間午後突然大漲23%至11月以來最高水準5078.52美元,其他加密貨幣以太幣(
Ether)、瑞波幣(Ripple)和萊特幣(Litecoin) 也大幅上漲,亞洲加密貨幣類股,包
括remixpoint、MONEX亦勁漲。交易員仍在了解大漲原因。

CoinMarketCap.com所追蹤多種數位資產的價值,在短短1個小時激增約170億美元(約
5236.17億元台幣)。

比特幣突暴漲帶虛擬貨幣衝高,並劃破規模仍高達1620億美元(約4.99兆元台幣)虛擬貨
幣市場的平靜。儘管比特幣價格大幅震盪已不是新鮮事,但今年來的交易異常平靜,因去
年暴跌74%後,投資人正在評估其獲得更多主流採用的前景。

市場參與者表示,比特幣大額買賣單往往會造成異常大的波動,部分原因是量散布在數十
個地點,而追隨趨勢的個人投資者也可能加劇波動。
又再細分個portfolio

一個Leverage global income組合收息去買小小岩岩上市股票 放入個growth組合

唔知一年後會係點

Income Port:
STEL SG
KREIT SG
DCREIT SG
ISG US
ARB US
AED US
STAN US
TBB US
ARI US
AGNC US
405 HK
659 HK
3472 JP

Growth Port:
DBS SG
TME US
LYFT US
AAPL US

「虛擬貨幣之王」比特幣今天突然暴漲,打破了這個全球最熱門虛擬貨幣過去3個月的平
靜,台北時間午後突然大漲23%至11月以來最高水準5078.52美元,其他加密貨幣以太幣(
Ether)、瑞波幣(Ripple)和萊特幣(Litecoin) 也大幅上漲,亞洲加密貨幣類股,包
括remixpoint、MONEX亦勁漲。交易員仍在了解大漲原因。

CoinMarketCap.com所追蹤多種數位資產的價值,在短短1個小時激增約170億美元(約

比特幣突暴漲帶虛擬貨幣衝高,並劃破規模仍高達1620億美元(約4.99兆元台幣)虛擬貨
幣市場的平靜。儘管比特幣價格大幅震盪已不是新鮮事,但今年來的交易異常平靜,因去

市場參與者表示,比特幣大額買賣單往往會造成異常大的波動,部分原因是量散布在數十

NVDA又可以炒作?

NVDA又可以炒作?

AMD

有冇勇士入WBA?
MongoDB 乜事....
有冇勇士入WBA?

呢隻股都留意左排 等佢跌定會入 衣家就忍忍先
NIO 開始爆上
有冇勇士入WBA?

心動不如馬上行動
有冇勇士入WBA?

心動不如馬上行動

唔會put 佢啦
tesla 幾點公佈數據

心動不如馬上行動

唔會put 佢啦

SP
tesla 幾點公佈數據

同問
而家呢個位入amazon + apple
會唔會好搏

心動不如馬上行動

唔會put 佢啦

SP

short 呢個太少肉食 而且無咩可能接到
而家呢個位入amazon + apple
會唔會好搏

利申:呢個價位持有apple中
唔知有冇old news,
記得之前講過firstrade取消咗debit card,但岩岩見又有得申請,係咪同之前個隻係一樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞