美股認真討論區 LXXXI

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
而家美股好差 A股 港股仲易玩

要睇長遠

香港實業咁差。。。如果黎緊經濟向下行之後都唔知仲有無能力突破新高

無話實業等於港股經濟
只不過資金一流走就會反映太靠外來因素
經濟向下行完能否快速恢復好睇自己地方經濟

要睇長遠

咩logic..... 而家港股 a股 牛市 放d錢係美股收息?

agger
仲有美股市場唔成熟
成日個總統up兩句又趺又升

話美股差個啲 有冇諗過 成個世界都睇老美頭 港股受美股拖累跌 美股大升港股都跟升 唔會調返轉
咩logic..... 而家港股 a股 牛市 放d錢係美股收息?

agger
仲有美股市場唔成熟

話美股差個啲 有冇諗過 成個世界都睇老美頭 港股受美股拖累跌 美股大升港股都跟升 唔會調返轉

哦 你話係就係啦
agger
仲有美股市場唔成熟

哦 你話係就係啦

支持
紅色警告現正生效

agger

睇番留言,覺得未到黑色。但大家要提防下短期會有急調整

引用老科書既內容,假如發現市場充斥猶豫既買家,稍為有啲風吹草動,就好容易引發恐慌,爭相賣出持倉
agger
仲有美股市場唔成熟

哦 你話係就係啦

大家正面討論 之前玩開港股 發現比大戶撚黎撚去 始終個pool太細 應該話港股係趨勢投資 跟大戶搭順風車 美股就價值投資 睇長遠啲 講緊at least 5-10年
agger
仲有美股市場唔成熟

哦 你話係就係啦

哦 你話係就係啦

大家正面討論 之前玩開港股 發現比大戶撚黎撚去 始終個pool太細 應該話港股係趨勢投資 跟大戶搭順風車 美股就價值投資 睇長遠啲 講緊at least 5-10年

市場規則都由你話事啦 洗咩同人討論
哦 你話係就係啦

市場規則都由你話事啦 洗咩同人討論

我只不過想講美股仆街時港股都避唔過仆街既命運 同埋有實業既公司往往都能夠東山再起 相反做假數既支那公司最終只會一沉不起
乳勢有時頗大⛈

哦 你話係就係啦

支持

支持
引用耶撚一句話
讓上帝的歸上帝,凱撒的歸凱撒

美股差? 三大指數差幾%就到新高

恒指仲差成10%
支那更加唔使講

恒指仲差成10%
支那更加唔使講

對一件事物好定壞嘅評價
多時都係自我感受去衡量
你持有一件物品時嘅價値會比還未得到時感覺高~反之亦然
申利:睇龍虎豹學反嚟

恒指仲差成10%
支那更加唔使講

對一件事物好定壞嘅評價
多時都係自我感受去衡量

依家道指要儲力衝三頂,不破頂便破底

利伸:近排改名轉運

恒指仲差成10%
支那更加唔使講

對一件事物好定壞嘅評價
多時都係自我感受去衡量

同我睇法接近99%一樣

我都覺得係咁

如果升唔穿上次個頂

100%

係會

係最高位下面收

申利:唔撚啱乜都duck
紅色警告現正生效

agger

引用老科書既內容,假如發現市場充斥猶豫既買家,稍為有啲風吹草動,就好容易引發恐慌,爭相賣出持倉

d包都好笑
如果公雞在糞堆上啼叫,天氣會變,或和以前一樣
紅色警告現正生效

agger

d包都好笑

如果公雞在糞堆上啼叫,代表天氣會變或維持原狀

恒指仲差成10%
支那更加唔使講

對一件事物好定壞嘅評價
多時都係自我感受去衡量

唔升=收緊貨 跌=技術調整 N年後幾終於升幾點=一早預左會爆升 連登不如開個 講股佬academy

又升啦
SQQQ 11蚊有好多貨
點算好
點算好

點解會長揸呢隻
點算好

點解會長揸呢隻

果時諗住仲有得跌
agger

d包都好笑

如果公雞在糞堆上啼叫,代表天氣會變或維持原狀

呢個比喻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞