美股認真討論區 LXXXI

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

玩撚猿

買咁重 一隻
重傷

唉…以前AMD tsla一大跌就好好玩
現在冇左

cut loss <----?
255就入貨
玩撚猿

買咁重 一隻
重傷

巴打咁睇好有冇諗唔再加注呢

唉…以前AMD tsla一大跌就好好玩
現在冇左

cut loss <----?

以前好好玩

巴打輸果時唔貼倉
對ARKK 又愛又恨... 鍾意佢多科技野, 但唔鍾意佢咁多TSLA...
唔入貨住 佛系
cut loss啦
TSLA都試過幾次急跌,最後咪又係升返
正股驚咩
對ARKK 又愛又恨... 鍾意佢多科技野, 但唔鍾意佢咁多TSLA...

當時諗佢定arkw定amzn
最後一注獨贏amzn
買TSLA,為既唔係回報,而係智慧 

當朋友當中仲談論緊買NVDA定AMZN既時候, 你彈出一句"我做緊TSLA股東啦屌你老母" NVDA價錢,AMZN級數前景,蔗渣價錢,燒鵝味道,你仲諗NVDA,AMZN真係戇撚鳩" 朋友一聽到你講,原來有樣咁抵既野佢地從來未聽過,立即覺得你係隱世美股高手, 而你係朋友當中既social status立即上升數十級, 女性友人聽到仲會覺得你係可以託付終生既伴侶

所以話,買TSLA得到既唔係回報,而係出眾既才華同獨特既眼光

當朋友當中仲談論緊買NVDA定AMZN既時候, 你彈出一句"我做緊TSLA股東啦屌你老母" NVDA價錢,AMZN級數前景,蔗渣價錢,燒鵝味道,你仲諗NVDA,AMZN真係戇撚鳩" 朋友一聽到你講,原來有樣咁抵既野佢地從來未聽過,立即覺得你係隱世美股高手, 而你係朋友當中既social status立即上升數十級, 女性友人聽到仲會覺得你係可以託付終生既伴侶

所以話,買TSLA得到既唔係回報,而係出眾既才華同獨特既眼光

每次大跌望一次

巴打輸果時唔貼倉

有無波音?
Profit全清

不過我一股都唔會賣, 我覺得tesla真係世界變革者

我想買space X多過Tesla

巴打輸果時唔貼倉

來回地獄又拆返人間

是勇者不必怕

搵到野玩

指數升緊,但堆軟件股係嘔血中

當時諗佢定arkw定amzn
最後一注獨贏amzn

最慘ARKK同ARKW都有最多TSLA, 我都唔明... ARKW明明應該同IT 有多D關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞