Billie Eilish “When We All Fall Asleep, Where Do We Go”

358 回覆
144 Like 4 Dislike
呢隻碟我今日先拎到手,雖然係貴,但係包裝同歌曲質素已值呢個價
第一次聽佢首bad guy,已經聽到入晒腦,好想買佢的碟
佢呢隻碟,我都係買日版,日版多兩首歌
Bad guy第一次聽嗰陣覺得幾得意
之後聽聽下就上咗腦
依家每日都會至少聽一次

Btw我其實幾鍾意come out and play
但係買咗原版先發覺日版有埋呢首
Billie Eilish is now the 3rd most streamed artist in the world on Spotify, it’s her first time ever to reach this!
我買碟前會睇清楚Track list,比較下先會揀去買
tfm 我就錯過咗日版,少咗again again
‘WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?’ has reclaimed the #1 (+2) spot on the Billboard 200 with over 62,000 units, this makes it it’s third week at #1

It is now the first album to reach #1 on the Billboard 200 in 3 different periods since Drake's 'Views'
巴打有冇買埋billie第一隻碟
Dont smile at me?
有呀
你呢隻邊度買同幾錢?
喺灣仔大有買
冇記錯好似$140-150到
應該冇得買
除非有人去完個tour放出嚟
我買3xx,因為呢隻好珍貴,所以貴都值
我反而覺得dsam好loop過今年嗰隻
你喺邊度買
呢隻貴正常
話矖佢剩係出日本版
仲要講明話係”limited edition”
不過3xx會唔會貴咗啲
冇辦法 間間鋪都冇
睇 Netflix society theme song Bury a friend 就即刻搵乜水唱,之後 Spotify dl 晒佢啲歌。原來新人嚟?好正!
其實我喺youtube識佢的歌
除左COPYCAT 佢接近99%的歌都用細楷英文
同埋WHEN I WAS OLDER
https://youtu.be/hs8V76ERX3Q
Nardwuar vs Billie Eilish (2019)
其實有冇特別意思
冇留意過有咩特別意思
不過依家都有唔少歌手都用細階 (eg ari)
因為其他外國歌手都唔會咁在意呢d大細楷英文
但佢就特別,除咗copycat同wiwo,全部歌名都要細楷英文,所以我諗佢咁做有冇特別原因
尋日聽晒dont smile at me,我反而覺得呢隻好過2019新碟。

其實兩隻碟都做得好好,但流暢度就dont smile at me好好多
我諗全部歌名用細楷可能係因為aesthetics嘅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞