2019 最強notebook laptop 討論

108 回覆
2 Like 66 Dislike
好介紹
蝗蟲我計左華為、小米等等
咁多問題
其實你上網遂部睇review 睇哂你已經會有答案
回覆都係主觀答案架啦 岩唔岩得你先知
其實有睇,不過係十五十六,選擇困難症,所以先問
Surface Book 2大家點睇?
Sorry...我其實唔熟電腦,內存都係台灣網睇返黎

W系列真心好重又厚,成日要帶出街真係要諗諗

T系列好正,係小弟見識少求指教
Surface laptop 2 用咗三個月都未到就差唔到電...依家仲諗緊點搞

利申: Amazon水貨
老老實實,我係前gs65用家,依家用alienware m15
gs65我唔太recommended
其實同15吋blade差唔多,設計靚仔,但用料差d
咁大鑊?諗住點搞?睇黎MacBook 個磁力叉電真心耐用希望ching你整得返
點解嘅?求指教
用膠做外層?
又要輕,又要打到機,仲要執埋相

唔理第幾代CPU 最少都要i5 加顯示卡

得番簿既gaming notebook 可以選

同埋budget 無番6-7千唔洗諗
ASUS買水貨
黎緊今年出i9 同依家i8 u差得遠唔遠?
表面好似金屬feel,但上手感覺似好cheap既膠
同埋佢個speaker要特別mention係好垃圾
仲有佢gpu cpu性能比其他牌子同款效能低
因為散熱唔夠好,所以降頻
i9 9980有8核
9750都係6核
不過8代開始d cpu仲熱過gpu,8,9代都係14nm
所以我唔太睇好
Asus要平就一定係Amazon買水貨(有一年國際保養)
求其揀部有部有Mx150顯示卡的

唔好買Hp
ASUS d 機係咪好易壞?
我試過幾次都瀨野
我未試過,所以叫你試下
Acer Swift 5/7
Surface book 如何?
白老鼠不過acer好平,配置又好
感覺除左性能其他都麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞