(QP 撚)QP Modules June 2019

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
做唔切pp?
MC 有啲鳩抄feel
巴打星期六日一有得全日溫?
第一次考FE 快睇都叫睇晒淨返MB 希望兩日搞得惦

星期日一仲要操兩三年PP

利申: 放就放左一個月假, 但實溫都係2個半星期

Fe Ma md 上兩個diet 都好撚難
完全唔知個時啲人係點做
考試狀態有加乘
我以前考fe 操paper 都無一題做岩 瘋狂睇答案
唔知mb du3 diligence會點問
lp 得兩版
我睇晒呀, 其實係INDEX多,
我個時考MA(第一科,幾年前),MD(第二科) 無整INDEX,
今次FE 衝index 要睇晒 都一科一個禮拜

其實SP得75% 唔夠洗,雖然點都唔會做晒,
但我自己做法係每題拎幾分緊要過一題perfect answer既,
個25%分分鐘救到我, 唔差在啦去到FE
所以寧願睇多D 未必夠深入, 入到去再睇
啱啱過完peak邊有心機日日溫
心力交瘁,基本上之前都拎假都係溫書
考完quit撚咗份垃圾工算
你個名

我諗緊轉唔轉行,
但我個間有Q PAY
如果PASS左就反而想做多年賣屎忽
好矛盾

利申:非四大 非2nd
peak緊想study leave
而家leave又唔想溫書
之前過咗兩個study leave,到今個study leave真係好撚攰
我終於明點解有啲senior可以考親都肥,原來返工耐咗真係好難溫返書
fe等於搶包山,一開始一定係做哂d最有把握拎最高分既題目,reading time就係要黎俾你分好邊d題目答得過先,就好似一開始要上頂搶盡哂d最高分既包,慣左係module順序做卷既去到fe一定要練

淨低就係盡量要做哂份卷,唔識都搵野apply填滿佢,做好依兩樣就pass左8成

利申:上個diet 1 take pass
6月考係慘d既我覺得 畢竟岩岩先peak完
但係6月既卷好似普遍淺過12月
錯覺啫
出卷嗰班唔會理你peak唔peak啦
才俊你都得 加油💪
合格L assemble
其實FE點先係合格? 洗唔洗拉curve
兩份卷加埋夠100分
咁你題號亂哂係咪無所謂
驚太亂佢會mark漏
慣咗module係由頭做到尾做完全份
Eg:第二題一齊要全題做哂2a 2b 2c

你一題2a跟住做4c然後1b 咁緊係唔得
taky 有mon post
上次都係special topic 但最後冇出到
都係抄啦
出先好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞