(QP 撚)QP Modules June 2019

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
christine教package mandy教premium
big4人都係補緊mandy就緊係多人講佢
我得本15 edition
而家都自己睇lp研究mandy到底skip左幾多野
連tax admin呢d幾期就出一次都skip都幾好野
佢C真係要要之前跟佢至知講咩,每次教C我都尻fing fing咁,到時都係打開LP狂抄13課算
Fe 都打算係咁
其實佢上堂都成日直接間Lp
phei?

直接睇Lp 算
做開audit 嘅話其實都唔洗點溫, 好似係
FE C MC 其實都好靠LP
想問下大家FE 操pp嗰方面
其實有冇需要近幾年嗰啲都全部睇/做哂?
有啲non special 的,真係冇乜時間再研究
唔係
china tax一期五分佢又講
tax admin,tax planning呢啲就乜叉都唔撚講
去workshop嗰陣學返咁撚樣
其實我大致上都係咁諗
只係FE 同Module 操pp嘅方式好似有啲唔同
見到有video class
FE 你地仲會唔會溫埋Module d pp?
china tax其實可以搭好多野問加保底幾分 會教都正常
好心佢skip左個乜7real life case study黎教tax admin好過啦
印堆tax return黎睇有乜用
黎補習都係想pass qp姐又唔係真係想學tax
有做少少,清concept 有用

佢個case study又唔係幫到啲人識得深入啲咁去幫你答Q
我覺得FE難都幾撚多下
點搞
上次China tax好似出咗十幾分搞到啲人屌哂鬼
配合依家乜大灣區,的確可能問得多
點解md d pastpaper關於ethics既題目答案同abc既咁唔同
求合格
唔撚想輪迴qp了
其實啲野係tax avoidance溝咁啲china tax
無聊一問,收到HKICPA個email話QP嗰日可以訂飯盒
有無巴絲試過?附近有無嘢食?
食垃圾subway /starbucks 再唔係去機場食
一係買定飽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞