「港鐵」2019年港鐵技工/技術員 學徒計劃 又開始報名啦

1001 回覆
11 Like 70 Dislike
車佬有冇可能可以做doc/ym
車佬轉去做站佬會升得快d
易喎易升?升到低工程師一級果啲老總位大概幾錢人工?
好緊張其實叫得你in係咪都9成9
Pway係唔係狗也不屌?
g grade每年會加幾多%人工?
大部分黎講 (因為有種Engineer 叫 Construction Engineer III or Support Engineer)

ME 既下面( S40)

就係 Technical Officer , Technician Supervisor , Depot supervisor , Workshop supervisor , 總之一堆 S30 位 。

2018年黎講 26xxx- 45xxxx

一上 S40 會額外有多 大概7000蚊 house allowance
冷靜D ,比d 自信自己盡力做好
P way 升得快 ,但到時最辛苦(係好撚辛苦)
M grade 以下 全部 統一加人工 %

係根據你果年既 appesal 去加的.
學師黎講 絕對唔易升上 S30 , 入到黎你就會見到大把人 成世做技工 ,技術員
近呢幾年係咁開線。所以大家都升得好快
現家我做緊個邊d 個d 30都係幾年貨仔
個個都好後生
有OT G都高人工過你S,仲要是沒野做
師兄幾號in
佢地係想睇你態度 同隨機應變
好啦巴打利申真係有心入 希望做到長長久久
有得in已經贏左一半
強心針
人工係睇你咩經驗 首先得佢一間鐵路公司 甘點可能會有經驗 我諗多數都扔去路軌組 10000人工
見習技術員果條path係點上?會唔會有資助申請補degree?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞