[窮撚& 新手專區] 油卡/油劵集中討論 3 [月經]

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
終於搞到加德士紅卡,而排邊度派油券?
又唔睇post
睇左啲post4月既
D park仲有無得派?
今個月the one?可唔可以直接去cs攞(無渣車過去)
落標唔夠勁,中石化同中石油標好勁
其實油站租約一租就20年左右,租金5、6億

=========================================
地政總署今日(四月十六日)公布三幅加油站用地的招標結果。三幅用地的批租期為二十一年,地價總計為十三億六千五百二十六萬零八百八十四元。

一幅位於香港薄扶林薄扶林道第100號的鄉郊建屋地段第1209號的土地,以二億三千六百萬六千零四十八元批予香港蜆殼有限公司,該公司為出價最高的投標者。另一幅位於九龍太子道東第590號的新九龍內地段第6614號的土地,以五億六千四百萬二千六百一十八元批予香港蜆殼有限公司,該公司為出價最高的投標者。另一幅位於九龍九龍灣啟福道第6號的新九龍內地段第6616號的土地,以五億六千五百二十五萬二千二百一十八元批予香港蜆殼有限公司,該公司為出價最高的投標者。

除中標者外,其他參與競投(個別/全部三幅)用地的投標者的名稱及其在括號內提供的母公司名稱(如有),按地段及公司名稱的字母順序臚列如下:

(乙)新九龍內地段第6614號
(一)雪佛龍香港有限公司
(二)埃克森美孚香港有限公司
(三)中石化(香港)有限公司(Sinopec Marketing Company Limited)

(丙)新九龍內地段第6616號
(一)雪佛龍香港有限公司
(二)中石化(香港)有限公司(Sinopec Marketing Company Limited)
=========================================

太子道東第590號的新九龍內地段第6614號
而家係Shell,新標都係Shell

九龍灣啟福道第6號的新九龍內地段第6616號
就係執笠果間Caltex,新標係Shell
但明明旁邊咪Shell囉,做咩又投?
同問
The One 券

今日拎?一陣去尖沙咀

屌 仲以為係加德士
有冇人要呀 我唔用shell
究竟邊度有加德士券派
九龍灣油站應該仲有?
新界大西北人唔想專登出九龍
搭車去拎囉
愉景新城仲有無得拎?
職員話入油先有得比劵
拎個膠樽去入得唔得
我得黃竹坑 -$1.9,網上都見到有special 現金卡,不過本身有就唔申請得所以冇問啦
shell, 全部都係shell
Shell係咪放棄左香港島
好彩我係入開Caltex
九展出面夾埋3間SHELL咩玩法
Caltex近幾年都無成功投到油站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞