居屋2018 (9)

924 回覆
2 Like 1 Dislike
剛剛CHECK左, 凱樂同啟朗兩房及兩房以上已經sold out
正常啦 超額咁多倍
晨早就冇晒 家陣凱樂一房都就快冇
東涌反而重有兩房
印花稅點計
房署比果個電話打極都打唔到
東涌 8,13,14室掃曬 其他無人要
印花税估值大概你買個價x1.23
再放入計算機計
https://www.ird.gov.hk/chi/ese/sd_comp/csdpt.htm
巴打坐咗好耐?
凱樂啲一房都就賣哂
仲講緊2房
Sorry以為冇得揀樓所以一直冇留意
綠定白
幾時揀?
銀行唔會做,除非你有房署consent
Thanks😘巴打知唔知邊間律師行好
睇你邊座,如果A座,你得返好少時間自僱律師,仲要等佢call則,on list嗰個會穩陣啲。
唔係A座就慢慢揀律師
唔係A呀

用房署定自己搵好
自己搵就保障你多啲,用房署就8500左右
我問銀行拎律師個list
但唔係個個都做居屋
綠表家庭17號揀樓
目標長沙灣一房係咪車錢都可以慳返了?
東涌真係狗也不屌
幾時到白表單人有信啊。。。。。
基本上 星期一10點30分個轉或之前就冇曬
請問如果我noshow係咪唔會影響我黎緊再抽 因為下年都結婚 最好結果黎緊果轉抽到個好少少(起碼隻10樓以上) 同埋東涌真係搞唔掂...估唔到今次個number 排13都有得揀 ,

同埋聽上面巴打講 每日110+-10揀樓 但綠表group 家庭果邊除返開每個number 都200幾人,未計白表,咁啲人去左邊, 同number 無信揀?
No show唔會有影響
其實綠表已經開始叫好多人去揀啦。 因為對比白表之下 ,綠表冇迫切性置業, 當中好多人no show亦有人只係去睇下最後唔買。因為佢地中獎率較白表高,會傾向下次揀個大單位/靚啲既,再者2019居屋又出咗資料 位置又唔差,唔少綠表都寧願等2019,目前綠表家庭重有好多個quota未用㗎。
另外東涌太冇吸引力,又遲落成,又遠,B座兩房重有位tim...
白表家庭目前得返百零個quota, 用晒quota就只會call綠表家庭去揀,直至用曬,得返400個畀單身。
所以今次綠表40號波有得揀都唔出奇。
單人收信未?
onlist 律師真係保障你多d?
有事上黎, 你估佢企你定銀行果邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞