[香港驕傲]Yaki姐為港爭光揚威日本

573 回覆
2559 Like 72 Dislike
新聞有報內地有個媽媽係(不知情況下)有bb食減肥餅乾,搞到個bb營養不良

雖然報導無講邊一隻減肥餅,但大家還否記得yaki姐賣個盒垃圾黃色包裝減肥餅都聲稱「孕婦可食用」? 成份天然=孕婦都食得?孕婦食減肥餅減肥真係味撚聽過!

如果真係成份天然,孕媽媽都唔可以(x100次)食喇無撚腦!老泥yaki想令到幾多個bb營養不良?黑心!好黑心!希望唔好有bb因為無常識既yaki姐賣既減肥餅搞到營養不良!
到時瀨野又賴落代理到架喇 yaki唔會有錯
咁你又做咗啲咩research?
銀離子? Nanosilver (silver ions)本身功用係點你知唔知?
對人體有冇害又知唔知?

Human Toxicity of Silver Nanoparticles
Several studies in the last few years have tried to make the issues around the toxicity of nanosilver clearer. Elemental silver at low doses is generally considered to be non-toxic, but long-term exposure can sometime cause damage to the liver, kidneys and blood cells.

Nanosilver has been shown to be absorbed into the body by inhalation, ingestion, and through the skin. The uptake rate is much greater for damaged skin, leading to demonstrably higher levels of silver in the blood and urine after nanosilver-treated wound dressings have been used.

Related Stories
Nano-Coated Silver Textiles Lose Less Silver During Washing
A Green Method for Silver Nanoparticle Synthesis Using H. isora
Chemists Produces New Polymer-Stabilised Silver Nanoparticles
Although specific studies on the toxicity of silver nanoparticles are limited, it is generally accepted that their toxicity derives from the free silver ions they release - the toxicity can therefore be related to the speed of release of these ions. This is determined mostly by the particle size, and the type of environment the nanoparticles are in. It is therefore important to determine whether the ions are released before or after absorption into the body.
佢識閪睇英文咩
依種港女又懶又蠢 人地講咩就信 成世人淨係識賴人
如果係支那 條八婆神早就俾人車撚死 仲會讓你
屌你老母真係呼籲身邊邊個迷yaki就block7佢
當youtuber 星咁拜己經on79 真係得港豬先咁
仲要好拜唔拜 拜條無撚腦 無學識 乜鳩都唔係既yaki
屌 佢d片我一條都無睇過 睇佢同fans打既野就覺得好撚智障
推到佢摺埋
喂,唔好停哂呀
皮膚有病唔係睇醫生
而係信個有前科既 youtuber
樣唔評價,因為愈望個心唔舒服,特別係個下巴。

講番我之前點解話佢完美ko。

第一條係問佢有冇後悔冇讀書,氣質同內涵差過讀過書既。

首先條問題將讀書同內涵不當咁直接掛鈎。內涵不單是是指讀書多少,亦關乎個人修養、閱歷、眼界,胸襟等。咁當然,條女都唔算神回。但問問題個位擺明
比位佢入,前設有問題,基本上點回都win。

第二條是質疑佢扮聽得明英文。條女簡單回番從來冇話自己英文叻,只是小學雞程度。根住條女補充小學雞英文未必又一定聽唔明wor。

我先前完全唔識條女,唔知佢乜頭乜路昆左幾多人錢。只是覺得佢回呢兩樣回得唔錯。

補番利申:我唔覺條女係好人或好樣。只是想講番佢呢兩條回覆完美ko 咋。

想問,有得屌,屌唔屌呀?
推下先
老泥Yaki肯道歉未呀
你都識講條問題問得唔好又話唔係神回咁又點會係完美ko
仲要只係呢啲問題擺明係串佢 都要長篇大論覆
滾水淥con個啲就推比代理 紅燈馬路影相就話人對人不對事 答非所問
完美ko你都講得出都難怪啲人以為你係打手

btw 你屌埋我個份 咁你都食得落
冤枉呀大人 佢個身紋身同下巴,我接受唔到

不過,我都有講,條問題咁差,點回都win。咁我覺得踩左梗係要貼佢d kai 嘢,有乜理由貼佢講得win 個段,咁我咪以為有人曲線撐
又夜總會又俾咁多條仔屌過真係你屌埋我個份,黑鮑臭閪不了
垃圾mk又上堂
點解唔試下用英文同Yaki姐溝通
Yaki姐個腦生草

可能全部都同yaki姐一樣中二就退學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞