畫3d圖黎講imac是否不太好

27 回覆
0 Like 0 Dislike
除左冇3d max, 其實差唔多
Mac做3d廢左少少 卡既問題
除左冇3d max, 其實差唔多

應該買翻pc機?
Mac做3d廢左少少 卡既問題

係咪會lag機
用 27 吋加獨顯 ???

依個你點睇?
27好似太大
intel內顯只夠力應該個4k screen同interface,幾年前既3D game都可能run唔得順,你expect可以用黎畫3D圖?
iMac 應該要27"完全打爆+獨顯版先叫3D到吓,仲要唔係特別勁
用同一舊錢砌部PC,預一半放去塊GPU啦
intel內顯只夠力應該個4k screen同interface,幾年前既3D game都可能run唔得順,你expect可以用黎畫3D圖?
iMac 應該要27"完全打爆+獨顯版先叫3D到吓,仲要唔係特別勁

邊到可以搵到砌機list

睇下硬件台 基本上打到機 10000蚊左右 CPU i7+GPU 1060-1070-1080都可以滿足你需要,你mac都買得,1080唔差在啦?夠你企係頂尖上面三年
有錢既比多少少

睇下硬件台 基本上打到機 10000蚊左右 CPU i7+GPU 1060-1070-1080都可以滿足你需要,你mac都買得,1080唔差在啦?夠你企係頂尖上面三年

一萬蚊砌部機
點都好多謝你覆我

一萬蚊砌部機
點都好多謝你覆我

其實你想畫3D 一萬銀既機只係想「做到野」級數咋

一萬蚊砌部機
點都好多謝你覆我

其實你想畫3D 一萬銀既機只係「做到野」級數咋

一萬蚊砌部機
點都好多謝你覆我

我唔洗大師級嫁喎
Mac Pro啦屌你

IMac 好睇唔好打 一體式散熱唔掂

本身用緊mac pro 但無顯卡
先想要部desktop

我唔洗大師級嫁喎

咁一萬銀既機係個好開始 一分錢一分貨 唔好比兩年後既自己後悔

我唔洗大師級嫁喎

咁一萬銀既機係個好開始 一分錢一分貨 唔好比兩年後既自己後悔

你又啱
我兩年前貪平2k買左部mac
依加記憶體又爆又無顯卡好後悔

我唔洗大師級嫁喎

你又啱

兩千買到一部行得走得兩年既機已經值,後咩野悔
仲有上面講mac pro係可以有雙D700嗰個垃圾筒,勁過maxed out iMac 27"
不過當然完全out你budget
砌機有度好係你唔需要一次過一步到位,例如個mon可以慳,而iMac呢種AIO係你一定要打包個4k/5k moon
同埋10x0系列卡其實好好打而且中階位款真係唔貴
打算做3D野應該俾少少心機響hardware,就算唔係精識多少少無壞,未砌機當學野囉

你又啱

兩千買到一部行得走得兩年既機已經值,後咩野悔
仲有上面講mac pro係可以有雙D700嗰個垃圾筒,勁過maxed out iMac 27"
不過當然完全out你budget
砌機有度好係你唔需要一次過一步到位,例如個mon可以慳,而iMac呢種AIO係你一定要打包個4k/5k moon
同埋10x0系列卡其實好好打而且中階位款真係唔貴
打算做3D野應該俾少少心機響hardware,就算唔係精識多少少無壞,未砌機當學野囉

唔係,我意思係加多2k可以買到部有顯卡既mac pro
想買iMac 純粹因爲佢無主機好省位
我follow唔到你up乜鳩

你用多左兩千買左唔知邊年既mac pro而可以無顯示卡???
Mac Pro無論舊tower定新垃圾筒都必定有塊卡因為根本行唔到有intel iris既CPU
咁既然你有呢部野姐係已經有個mon,咁做咩要考慮iMac??? 仲要得10k budget想玩3D? 咁你衣家買部all-in-one姐係舊野完全唔打算用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞