[本地足球] 2018/19 港超聯, 亞協及香港隊討論區 (82)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
好似兩個都想
既然佢要定居, 佢老婆都要D 女人陪下, 叫D 索女黎陪佢就O岩
徐相民cv靚好多,踢過全北同水原fc

我島簽果個朱益成出道踢k1之後就跌到k2,近年踢k3,
我島d人話佢係咪愈踢愈廢
星島日報報道)

繼旅美小將杜國榆和安永佳回流貢獻港足後,在美國參戰NCAA聯賽的德國裔中堅周緣德亦首度入選港隊U22初選名單。他昨現身將軍澳足總基地,揚言力爭入圍出戰U23亞洲盃外圍賽,為港足幹一番事業。

在德國慕尼黑出生的周緣德為德港混血兒,二十歲已出戰德國第四級聯賽,近年轉赴美國卡羅萊納海岸大學升學並參戰NCAA聯賽。他去夏因傷無緣港隊亞運大軍,近日獲召回港,備戰本月底在蒙古舉行的U23亞盃外,此子期待道:「我有信心躋身決選名單,在港隊踢出表現。」

一樣曾出戰NCAA的杜國榆,現轉效西丙胡米亞,昨亦指出:「港足U22主帥安頓祟尚傳控踢法,與西丙風格相近,令我更易發揮,目標助大軍出線。」
住香港學到普通話多啲喎
韓國人d 英文真係好屎架
蒙古U22室內集訓中
咁都有得告?
周緣德有資格代表香港?

條女真係好撚正 潮文召喚
日本人英文仲屎呢
唔知點解日本人同韓國人,會覺得香港人啲英文好好
事實係咁
一般人來講香港人英文好過中日韓
比起二三十年前,其實日本人英文已經進步咗好多
20歲小將周緣德(Oliver Gerbig)目前在美國Coastal Carolina University就讀,亦代表該校足球隊在NCAA Division 1作賽,他在德國出生、香港成長,在6歲前又移居台灣,持有德國及香港護照

From hk01
個晚場亞協睇規則話加時無作客入球優惠,但琴晚場歐霸西維爾又有 唔同州份唔同例?
西維爾唔係兩場加埋輸6-5出局咩?
我覺得東亞至東南亞英文能力,以普及性黎計
新加坡=印度>>>>>>>馬拉>>>香港>南韓>印尼>日本>大陸
柒爺出面d屎特別香. Jpg
踢到,佢全運有踢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞