[本地足球] 2018/19 港超聯, 亞協及香港隊討論區 (82)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
想話飛馬班教練好肉酸 有球判決失利成班起身兇第四裁判 古惑仔咁大叫同鬧 反而大埔有失利都只係激動少少 起碼好聲好氣
今場大埔兩球都好靚
出晒啲劉智樂、蕭俊銘就有份
for the good of hk
我哋係好俾機會年青球員
伊高同李家豪
既然爭標無望,何不俾機會年青球員

駁唔到
搓個下正到

夏薩特沙托尼
屈機
香港世三
李家豪鼓起勇氣主射罰球 「入波那一刻呆了」

「好驚喜!」賽後,李家豪不禁高呼:「我們上半場踢得很辛苦,踢落真的好攰、好攰,飛馬攻勢又很入肉,半場更落後一球⋯⋯但大家都咬住啖氣。」平日大埔操練,李家豪雖有主射罰球,但比賽時往往讓給外援隊友負責,入球後有一吐烏氣之感:「很多隊友鼓勵我射,今日決定自己射⋯⋯入波那一刻我也呆了,真係入咗!上半場真的好攰,入完波真的鬆晒。」

隊友鼓勵佢射
新香港罸球王?
Igor值得再戰日職
香港查比亞
唔好玩啦
北泡都搞唔掂
你個腦裝屎架?
作客的東方龍獅自主教練安祖史杜錫上任後仍未找到「贏波方程式」,上輪聯賽兩度領先下被香港飛馬逼和2比2,今場面對凱景,安祖史杜錫稱是硬仗一場:「無論對咩對手,我哋都要認真去備戰,就算凱景依家喺榜尾,我哋都唔可以睇小佢哋,我有入場睇佢哋作客元朗場波,佢哋打得好好值得贏波,所以我哋要做足準備。」
至於問及會否擔心場地質素影響發揮時,「安帥」續稱:「我哋唔會理個球場係點,上星期我睇咗傑志喺青衣運動場大勝夢想FC,場地質素都係麻麻,但傑志入到6球,所以最重要都係球員點去準備比賽。」惟該隊中場笠臣、徐德帥及前鋒麥基有傷在身,今仗上陣成疑。
佳聯元朗護級壓力漸減,主教練郭嘉諾透露會因應形勢變化,安排最好的球員踢菁英盃,聯賽方面則讓年輕球員有更多上陣機會,同時力爭更佳排名。由於「郭Sir」已前赴雲南修讀教練牌照,今仗未能領軍,但他露透:「我哋教練團會好好準備,始終都想贏希望追到前面。」球隊先後對凱景及理文,「郭Sir」認為兩場比賽大同小異,在主場出戰一定搶攻。早前受傷的葉子俊已復操,意味可「夫添」應戰。

理文於菁英盃驚喜闖入4強,惟上仗返回聯賽以0比2見負和富大埔,護級未能安枕。主教練陳曉明稱聯賽失準已成事實,不想去找藉口或回想太多︰「足球有時會喺高水平嘅比賽有落差,當然球隊係唔可以接受咁嘅情況。既然發生咗亦無謂去尋找原因,而係喺呢個禮拜搵番決心同集中力。」理文現時有不少傷兵,除上仗缺陣的袁皓俊及史提芬彭利拿外,梁嘉恆及後備登場的沙普夫均負傷,狀態有待觀察,白智勳今仗亦要停賽,不過新加盟的中華台北後衞陳庭揚完成註冊手續,可望在港超首度亮相。
港隊教練呢?
夏薩特和沙托尼都係佢地個姓
傑志個 Online store 少左咁多野賣
波衫有冇八折
伊甸沙托尼
季尾完嗰時你隊波放棄個榜首位咪冇壓力囉
啲野一早比保贊掃哂啦`
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞