而家男仔應該去邊度買衫?

508 回覆
506 Like 29 Dislike
唔係想做打手 不過見到個post響熱門咁耐我都忍唔住

香港買杉一係貴一係悶
所以我自己設計左個男裝品牌叫Leshion Oneth
由於鋪租太貴我淨係搞網店或者擺下市集
google可以搵到我個網 黎緊3月尾我會響賽馬會藝術中心擺檔
有3個size for 165,170,175cm 標準身形
恤杉平均$250-$300左右 某啲款已斷碼或者得番最後一件
參考:

Guess
Zara
Gu
Aland

巴打應該有返上下外型
Guess
Zara
Gu
Aland

巴打應該有返上下外型

嬲朋友係呢啲地方買衫
有時去IT
Guess
Zara
Gu
Aland
巴打應該有返上下外型
男朋友係呢啲地方買衫
有時去IT
觀奇洋服
Forever 21
Totally Agree
日本H&M 款式多過香港
個Cutting都靚

絕對認同

香港H&M d款 變曬大陸款咁 唉

我呢家完全沒入過去睇過嘢 啲料同cutting同顏色完全唔掂 仲衰過淘寶 以前買過佢啲短褲 每次都係唔係啲料唔得就係Size唔掂 總覺得大咗D 著一兩次我就會掉 不過我老母就鐘意佢D衫 可能女裝款好D掛
Guess
Zara
Gu
Aland
巴打應該有返上下外型
男朋友係呢啲地方買衫
有時去IT

有品味
supreme, off white ,巴黎
Zalora
我上網買日本衫多之後再寄過黎 日本好與衫嘅福袋一買我就掃好多 同埋個款又唔差
不過係著個style 多個個牌子 如果你係想著牌子嘅可以skip
cheap之堡

咁不如tb cheap之堡又咪tb貨 仲要比人食多水
我上網買日本衫多之後再寄過黎 日本好與衫嘅福袋一買我就掃好多 同埋個款又唔差
不過係著個style 多個個牌子 如果你係想著牌子嘅可以skip

巴打有咩日本網推介
Zara

d 質料咪又同h&m 一鳩樣唔明點解可以貴h&m成倍
ck
認真
h&m d衫真係成舊屎咁
質地差之餘仲要個款都唔靚
以前就香港買衫褲鞋 呢家覺得香港D嘢唔係好得 而且選擇又極之少 淨係得個貴字 我已經唔介意你名牌又好 唔係名牌又好 但係真係柒到揀唔落手 就算揀到 因為冇比較之下又好易奶嘢 所以呢家每年會出一兩次日韓旅行 順便買埋衫褲鞋 果到起碼多選擇 款又襟睇 買完又可以著好耐 㸃都好過係香港浪費金錢同時間同青春

去日韓旅行post balenciaga?
笑撚咗
香港無得買?
Patagonia
Cav Empt
我通常上網買,行街款小,又貴,根本唔抵買
但朋友成日怕唔岩size,怕貨不對版。

我都係驚唔岩size啊
我諗男裝而家趨勢都係偏向係裝上買了

好多網都有晒詳細尺寸畀你知
你咪拎把尺慢慢喺身上邊度
依啲閑閑地一套都要成千幾啵

老實講,唔係呢度買,啲3見得人咩?

係著得好睇,u記都可以型到爆

人係柒,比成套巴黎世家你都係柒

巴黎世家本身就係柒
而家連卡佛冇咩啱嘅牌子睇 細個去連卡佛都係為咗一個場可以睇哂唔同牌子嘅衫

下你想要咩brand
大部分非老牌既1線designer都有架啦喎

Dsquared 2 MSGM呢啲都俾哂Joyce同I.T...

冇留意添
呢兩隻brand都唔係獨家代理架
我之前喺Harvey Nicohl都買過件MSGM shirt
Swank都應該有 dsquare
可能lane crawford唔入啦
下你想要咩brand
大部分非老牌既1線designer都有架啦喎

Dsquared 2 MSGM呢啲都俾哂Joyce同I.T...

冇留意添
呢兩隻brand都唔係獨家代理架
我之前喺Harvey Nicohl都買過件MSGM shirt
Swank都應該有 dsquare
可能lane crawford唔入啦

Ds都着
有無50歲
Cav Empt

有無咩網買C.E平D 前幾星期出D款miss左買唔到
btw 紫牌TNF都幾正
zozojp搵代購 款多過zozotown個垃圾官方代購
又多又靚好撚難揀

巴打有無推薦既代購

Zozo其實自己搵轉運公司就得
你checkout果陣用amazon pay就用到海外credit card 比錢
我都非常推薦喺zozo買,減到三/四折果陣啲大牌子衫同你香港買uniqlo一樣價錢

試左用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞