而家男仔應該去邊度買衫?

508 回覆
506 Like 29 Dislike
買開2手衫 會去美芝 救世軍
仲有邊度有得買?

補充多d 美芝買衫真係好平又開心
講緊最平每件5蚊有交易
每次都係去尋寶 有時執到又平又靚既款
嫌污糟可以去尖沙咀分店 店內環境比較乾淨
Global work
Midwest
現只著 Muji , Uniqlo ,
維持左好多年了
韓國野 雖然可能又話咩 偽韓呀 7
其實韓國出既衫cutting好岩香港人
又唔會淨係得你地以為既偽韓衫
好多唔同風格 誇張 斯文都有
價錢有貴有唔貴既 多數係樓上鋪
都係去開既鋪頭
利申 偽韓仔 負評我吧

香港有冇 介紹下 spao d料差到

我記得以前都算係咁
呢排去過又好似差左

aland又太貴 諗唔到香港有咩韓國衫買
我反而想知返工白恤衫邊到買

你筆直?

你筆直?

總之唔好買 uniqlo 白恤衫 , 特別快黃
Be better than the gap
https://youtu.be/Zckciw8lD1k
Global work

垃圾料
仲有邊度有得買?

講緊最平每件5蚊有交易

尖沙咀見過曱甴仔 乾咩淨
美芝買衫一定要洗 褸就拎去乾洗一次先好著
muji同uniqlo買既係內搭同最basic既款
要平又靚既外套同褲建議得閒搵下D二手vintage店
再唔係就搵online shop代購 韓國野同日本野
最後就係淘寶 其實一般係睇唔出你買淘寶 款多又平 識襯就得

作為學生既話 依個方向去買衫就岩
唔一定要買牌子野
仲有邊度有得買?

講緊最平每件5蚊有交易

尖沙咀見過曱甴仔 乾咩淨
美芝買衫一定要洗 褸就拎去乾洗一次先好著

當然要洗啦 我講緊店內冇咁多塵姐
認真 東京
我而家喺香港淨係買頹衫
慳返啲錢去日本買靚衫
sales又好聲氣 啲衫可以特別得黎又唔太浮誇

正解
差唔多一年去一次買一季用嘅衫
Global work

Global work 同Colleft point同一個窿出
唔係都執哂咩

沙田仲有間啦
無話好特別 只係普通香港人著法
加件恤衫係外面 不過啲恤衫睇極都唔岩
都睇左幾個月

你大學生?

恤衫唔洗買咁貴
U記無印已經夠

恤衫反而容易買
U 記 Muji Zara H&m 一大堆
T shirt 香港太少款,上網買好啲

G2000
M&S

再唔係就去訂造fit 身既

Playlord
香港牌子
有好多都好靚料 價錢唔貴
只係好多人崇洋 忽略本土野

舉d例先得架大佬

至少我係連登見親本土都係掛個本土名賣幾舊水件,仲要淘寶料

上面都有巴打提過下
鐘意軍事有workware
斯文有attwenty
想平平地又街頭啲可以上啲樓上鋪搵下
淘唔淘寶款你可以自己求證下

下下吹奏外國牌子
唔通比貴啲就靚野 宣傳黎架咋
OW出哂名料差 起毛粒 印花裂紋 一樣咁多人買咪羊群心理
Champion咪又著幾次就ware 成日覺得外國啲水香啲
識襯的話 U記夠 最緊要執返正個樣同髮型

由高登到連登就係成撚日話U記就夠
講左十年都係U記
你地唔悶咩?
講緊就係有時想有D 變化
但係個個一打開衣櫃好似去左U 記咁

香港個文化就係咁
個個屌點解風氣要讀書搵返好工係共同目標
個個填鴨式, 無夢想, 無自我
連著衫都要一式一樣
cos

正阿, high end得黎夠簡潔
Global work

呢幾間, 係得hare既衫見得下人
重練la, <170 當永久傷賤
你問得出都證明你唔多識打扮
無印咁易着易襯你都不了咁真係無邊間啱你

咁你就當我唔識打扮
我都係想睇下仲有無岩既牌子地方買衫
你問得出都證明你唔多識打扮
無印咁易着易襯你都不了咁真係無邊間啱你

咁你就當我唔識打扮
我都係想睇下仲有無岩既牌子地方買衫

唉 牌乜子姐,你估你買緊鞋咩?你買緊衫呀大佬,你知自己想點著想點襯,腦入面已經imagine到mix and match之後既output既話,你求撚其行過彩虹邨d賣呀婆衫既鋪又好、U記又好、美芝、cheap之堡定fcrb 定Gucci都可以即刻買到你要既野啦。

日撚日都有人問去邊買衫買鞋好,先唔講你地有冇人會去潮流台追其他post😅 你地自己都擺到明唔撚花精神研究自己研究人地點著點襯既,屌就算我地比個牌子你比埋地址你,你入到去咪又係唔撚知自己要買乜?買左都只係買左件靚單品,你襯到咩?襯唔到咪又係柒。

仲有唔好成日怪人某某牌子唔岩自己身型,每個牌子總有部分單品既cutting同design係專for slim fit 甚至skinny,再唔係,你見撚過男人買女裝同童裝未?你如果答未同覺得反感,咁只可以講句你都係聽人講去U記直接買display model果d成set既衫算啦!
WEGO
男裝衫褲貴女裝一折 其實都無咩大不了
男裝衫褲而家愈黎愈少地方買
連collect point又執得七七八八
又唔想件件都買u記 cotton on h&m啲料又唔生性
Ae p&b個堆又鬼佬size 好難買
再唔係就一件衫賣幾百蚊
其實仲有無啲咩地方買衫?
我諗左好耐spao uniqlo adlib 仲有無

而家得返uniqlo呢D
賣既都係淨色基本款
shirt真係shirt 少少圖案/文字都無
懷疑想全香港統一化 好似制服咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞