有冇人控制到自己個夢??

59 回覆
26 Like 0 Dislike
夢到某啲場景或者奇怪事 例如行樓梯行行下層數唔正常 果刻就自然意識到自己發緊夢 ,或者有時我會係夢入面拍自己塊面睇下自己係咪發緊夢,見唔痛就知發緊夢,嘗試控制個夢
我可以控制到 做到好多平時做唔到既野
早幾日偷左架飛機渣
細個得,係個夢度不停諗住要醒就醒左,因為發噩夢但大左就冇點試過
唔難 只要你知自己發緊夢 通常我慣左無時無刻都轉銀仔
有呀 仲可以盜夢添
一時時
有時啲夢真實,會好似喺現實咁,有意識,知道自己做緊乜,會諗下一步做乜
點證實比人知
Lm
夢到某啲場景或者奇怪事 例如行樓梯行行下層數唔正常 果刻就自然意識到自己發緊夢 ,或者有時我會係夢入面拍自己塊面睇下自己係咪發緊夢,見唔痛就知發緊夢,嘗試控制個夢

我都係咁樣
只要知道自己發緊夢, 就可以有意識去控制夢境
好多人都係細個得
我發惡夢嗰陣時可以即刻叫自己醒 發緊夢可以避免個夢變做惡夢 係近排先開始做到
發惡夢俾鬼嚇既前一刻即刻拎轉面
剩係識發惡夢或者個夢向唔好方向發展嘅時候叫醒自己
唔難 只要你知自己發緊夢 通常我慣左無時無刻都轉銀仔

就係唔知
Up
我識人佢話佢有d夢控制到 佢知自己係發夢 例如佢可以喺條馬路度跳舞因為知道發緊夢

如果發惡夢佢要好大力fing個頭 就可以醒

有冇人都得?

反而係毎次知道自己發夢就會醒
根本玩唔到個夢
其實睇緊呢個post係咪係夢入面?
成日都諗會唔會一直只係活係夢境入面
其實睇緊呢個post係咪係夢入面?
成日都諗會唔會一直只係活係夢境入面

阿煩達
唔識控制 次次發夢都好似睇片咁齋睇無得話事
只係變咗第一身咁解
想控 但練左一年都麻麻
點解要控制? 反正夢都係假嫁啦

唔好講咩莊周夢蝶果d哲學野住先
可以 當個夢發展到我唔想見到既畫面 我可以即刻開眼

冇話點解 不過有人得啫

冇話點解 不過有人得啫

有人留言話自己專登去練
我係夢入面是不會死。
同埋控制夢既細節,直到醒為止。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞