勝利、鄭俊英醜聞事件懶人包

1001 回覆
1829 Like 33 Dislike
冇圖,完
純文字討論
又有新對話

勝利: 像x一樣的韓國法律 所以我才愛呀
國民逆賊 你係得既
lm
lm
【勝利性招待對象“40億富商”曝光:日本女星觀月亞里沙老公】15日晚,勝利被韓媒爆料協助日本建設公司老闆,輸出韓國女生到日本賣淫,隨後網友根據打碼圖找到這名老闆,老闆身份是日本女星觀月亞里沙的老公青山光司。青山光司是日本著名富商、KRH集團主席,2008年,青山光司因偷拍和前女友森洋子的私密視頻並不慎流出而引發爭議。
食大麻=壞人既話大半個加拿大都係壞人
佢啲frd個個都有特別性癖好
真係物以類聚
加多一條罪!韓媒爆勝利疑涉香港開空殼公司逃稅

韓國男團BIGBANG成員勝利的淫照風波雪球一天比一天滾得更大,韓媒幾乎每日都有新料爆出,形象插水的勝利似乎已經沒有可以翻生的餘地!勝利昨日才在韓國接受警方16小時的調查,誰不知去到昨夜韓媒Channel A再爆料,指勝利涉嫌在香港開空殼公司逃脫,在他身上加多一條罪!
勝利被爆跟朴寒星老公劉某在香港開的BC Holdings疑是空殼公司,涉嫌逃稅。See detail
勝利被爆跟朴寒星老公劉某在香港開的BC Holdings疑是空殼公司,涉嫌逃稅。

勝利再被抓到曾在美國豪賭贏錢但沒有正常申報。
昨晚Channel A電視台新聞節目指出勝利在2016年與朴寒星老公劉某,即淫照聊天群組成員其中一人,合資在香港開設一間公司BC Holdings,主要是出售韓國夜店的海外經營權,但該公司沒有實體辦公室、沒有員工,只有書面資料,近乎是空殼公司一樣。而且韓媒更搜出勝利只用了5萬韓圜(約350港元)來注資BC Holding,但勝利早前卻以該公司名義向韓國某基金公司注資300億韓圜(約2億港元)。消息傳出後,據知韓國稅務局已開始調查BC Holdings的資金來源,香港的稅務局亦加入調查。另外,勝利在接受警方調查時更被抓曾在美國豪賭贏得2億韓圜(約140萬港元),更在聊天群組公開一張疑似是現金的相片向朋友炫耀,但未見以正常途徑申報,涉嫌違反外匯管理法。
當年chungha係jyp都唔簡佢
屌佢地堆人都係玩偷拍呢味
真係咩人群咩人
明眼人
想睇yg收皮
哈韓呀拿
Lm
Jyp 放走左幾多人才有眼睇啦下話?
CHUNG HA點諗都唔岩ITZY TWICE 啦
成日用呢個point 講,每間公司唔係淨係出道既先係人材,但每年得幾多人係三大出道。有練習生想走jyp都知公司唔會短時間內或者佢地出道機會唔大,就俾佢地走出去搵機會,我覺得對練習生黎講係好事,唔似得某d公司用盡哂個練習生既價值先俾人走,所以先有好多so called jyp唔識把握人才。如果當年iu唔係jyp係其他公司會點呢 無somi 就無而家既Yuna, 如果somi 無走,第時yuna唔係jyp出道又會話jyp總是唔識把握人才,真係龍門任你搬,又唔諗下問題既關鍵,只可以講jyp未做到好pk既公司。
好奇一問 JYP係咪成日睇漏眼
印象中好似HANI同IU都係
唔係出事堆人既fans
但鄭俊英條傻鳩真係害人不淺
整手機整到比佢一獲翹起
所以話搵fd做都要搵個醒目D既
下個post 打埋韓撚咪入唔該
12年免費教育教出依班弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞