勝利、鄭俊英醜聞事件懶人包

1001 回覆
1829 Like 33 Dislike
【INFO】KBS九點新聞頭條新聞 車太賢,金俊浩涉嫌非法高爾夫賭球 ​​​

關於非法賭球的記錄從鄭俊英被查收的手機里發現,相關記錄稍後補充

勝利事件幕後黑手仲未見影
爆曬未
吊胃口
幾時到Zico
依d細野... 幾時到班大佬
兩天一夜製作組係咪收到風會被人爆先咁快摺柒左成個節目
啲電視台似係想搞死哂班明星,都唔想燒到幕後大佬果筆
Kbs同Sbs都係國營,警察擺明黑警,大檢察院甚至更上層都可能有佢地嘅人,同埋總理李洛淵都係話徹查勝利嘅事,都未必真係想郁背後嘅大人物
Brother
韓網有一篇在討論這件事是否壓新聞的文章討論度蠻高的

【The qoo】車太賢、金俊浩涉嫌賭博而造成爭議之事與2013年度的報導如出一轍

2013年,在發表"金學義性接待疑惑"事件判決結果的時候,公眾媒體連續幾日實名報導了知名藝人有通過網絡非法賭博嫌疑的事件。結果金學義事件被藝人賭博事件的討論聲中被掩埋。

2019今年,因為金學義事件被要求重新調查,而再次爆出藝人賭博事件。

故技重施
馬夫+毒梟
個人估

jjy 輕判輕鬆避走
勝利鋤唔入全職去日本撈偏

大鱷全員平安
jjy部電話真係電視台金礦
以後有咩新聞要壓就出聊天室對話
用返三五七年
唔洗怕無貨賣
會唔會遲啲韓國有半個娛樂圈都中招
啲人又on9
乜都send俾佢知
一件蛋散可以有咁多明星痛腳喺身
真係好on9
個D明星都係蛋散黎
有首歌hit左咪出名少少
本質都係低質都係蛋散
無乜關係
真係好撚戇鳩 咁嘅人仲要幫?班fans真係咁都接受到??
香港最多反韓撚
你係負責呢單案嘅韓國警察?
係抵佢死架喎 淨係睇表面個層 明知就出新女團都解約 係咪傻撚左 衰啲講句 實力又唔係好似人地金請夏咁唱得跳得 佢根本冇料solo 由sixteen開始計到而家差唔多4年 都捱左咁耐唔差差在嗰幾個月 真係放長雙眼睇佢今次solo成績
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞