勝利、鄭俊英醜聞事件懶人包

1001 回覆
1829 Like 33 Dislike
飯咁耐都睇唔清真面目 定係你選擇唔相信
四位哥哥應該仲係錫佢嘅,係咁係節目暗示叫佢抽身
可能覺得爆左出黎仲好,可以同d幕後勢力斬纜

事業係無左,但救得返勝利個人
坐完監出黎重新做人
如果講勝利事件嘅爆發就係Burning Sun落藥迷姦打人嘅事,慢慢發現間club同警察有勾結,club入面仲有毒品交易、性交易。同埋當晚打人嘅仲有一個club嘅尊貴客人。但佢地全部無事,反而被人打嗰個被人告非禮,告佢嘅係間club嘅毒品拆家。勝利亦被揭有搵女仔陪傾生意嘅老細瞓。而記者都講明勝利事件只係成件事嘅冰山一角,背後同崔順實餘黨有關。

鄭俊英事件就係勝利事件嘅支線嚟,個律師收到啲kkt紀錄就去告發。同時鄭俊英同李勝利有好多共同朋友,共同chat group,所以好多勝利事件嘅證據都喺入面。
真 呢條路只會越行越深
依家個情況出返黎四個都仲幫到佢
再踩落去真係神仙都救唔到
屌 係九龍塘聽到兩個港女評論依件事

「都唔知邊個別有用心 想搞死K pop」

「之前Top 單野 同勝利依單野 都係用黎轉移政治醜聞」

「玩還玩 要小心 帶眼識人 新聞成日搵Big Bang開刀」

港女無腦的程度真係好嚴重
條女為咗出位肯做雞啫
多謝轉貼, 但啲中文睇到人都癲
第2句 唔否認
因爲之前有條timetable show出嚟 每逢韓國政府有貪污新聞 就爆單娛樂圈醜聞出嚟

但係唔代表佢地無做過
不應認因為佢地係用嚟轉移視線嘅工具 而放過佢地
兩日一夜無限期停播埋
Thx 非常詳盡
其實近排韓國都幾多新聞,不過就咁睇又唔值得爆勝利單野黎幫手轉移視線
多謝轉貼, 但啲中文睇到人都癲

因為韓文譯出嚟,又係中國人好快咁譯出嚟,啲文法點都有唔同,個譯者又唔會慢慢執
勝利事件已經係近排最大嘅社會政治醜聞,無嘢大得過呢單。反而鄭俊英事件就有啲攞嚟轉移勝利事件幕後嘅視線TOP就係由前YG Stylist楊勝浩吸毒嗰度查出嚟。因為係海外飯唔明白韓國嘅情況,接受唔到呢啲罪惡都唔出奇嘅
Sorry想問下今次勝利出事前韓國爆咗咩政治醜聞
我都覺得係用鄭俊英分散勝利嗰單視線。因為勝利嗰單明顯涉及更多韓國財閥、政界人事醜聞,而傳媒亦對鄭俊英單嘢追住唔放多啲。分分鐘勝利背後就真係大boss。
Bigbang有邊個唔錫佢 係錫到爆啦
同埋勝利佢某程度太識做人 好想擴大自己勢力
好可惜
諗起Lee Jung Hee.. 有冇人知最後件事點?
#680寫得好詳細呀
救到咩。。
點可能救到
如果當初係賢勝入隊
今日勝利會係邊呢

賢勝而家影都冇埋
到宜家都覺得自己冇錯仲點救
當緊兵 個樣都正氣左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞