勝利、鄭俊英醜聞事件懶人包

1001 回覆
1829 Like 33 Dislike
內容可以拍返套韓劇
都唔知要拍幾多季先完到個故事
好好睇
其實後面似有更多幕後黑手 其實鄭俊英同勝利應該只係替死鬼
片呢屌?
會唔會有yura?
鄭俊英唔敢講 佢係衰自己太鹹濕
勝利我就覺得只係yg既替死鬼
都啱嘅 不過一日唔拉班高官同yg其實kpop一直只會更黑暗
韓劇的黑警都是真的
大結局: 拉埋楊賢碩
韓國真醜惡
有冇人生腫瘤
唔好停!繼續爆!
無嗰啲老板金主
一個明星撚敢做馬夫咩
俾著你紅到發紫 會唔會拎自然前迷較飛
恃住有人撐腰啫
其實掘得幾深都無用
韓國係成個國家都咁醜陋
張紫妍自殺單野 都已經爆晒係咩人做架啦
但過左十年都係無人坐監
太多政府高官, 商界猛人 根本點都唔會搞得到佢地
其實後面似有更多幕後黑手 其實鄭俊英同勝利應該只係替死鬼
鄭俊英唔敢講 佢係衰自己太鹹濕
勝利我就覺得只係yg既替死鬼
兩個都衰架喇
分別係在於 勝利單案幕後肯定好多大老闆 政商界人士牽涉 睇吓最後發到幾大 同挖到幾深
鄭俊英單野就真係衰自己
無嗰啲老板金主
一個明星撚敢做馬夫咩
俾著你紅到發紫 會唔會拎自己前途較飛
恃住有人撐腰啫
唔會拉架啦
最後會係啲藝人食曬,泡菜啲財閥勢力太大,一查應該大半個政府都有關連,所以去到咁上下就會停,然後類似既事繼續發生
點解可以咁黑暗衰人快啲俾天收!受懲罰
張紫妍死後,南韓KBS電視臺在《9點新聞》公布了她生前的遺書,遺書中披露:2005年至2009年,張紫妍被經紀公司要求,向大企業、金融機構高層人士、演藝企劃公司負責人、新聞媒體高級主管等31名男性,先後提供了上百次三陪服務,其中一次與四個男人同床。

南韓節目《PD手冊》爆料,包括樂天集團前後任會長辛格浩和辛東彬、知名燒酒品牌「真露」會長,以及《TV朝鮮》社長、《朝鮮日報》記者等。

事件還牽扯出其他屬同一經紀公司的其他女藝人,例如:鄭多彬、崔真實等,矛頭直指經紀公司的老闆金承勳。此事說明韓國藝人國內競爭壓力巨大,也反映了張紫妍為了贏得工作機會,落入性交易陷阱。2014年10月,即事件經過5年後,年初時法院認為證據不足,判金承勳無罪,引發大眾憤慨,但最終判決出爐,法官認定她被迫陪酒,金承勳需賠償2400萬韓圓
大眾憤慨 罰2000萬Won
這就是韓國
又可以拍返套逆權乜春
如果有埋相 知埋樣就好
韓男明星真係唔識
韓狗 永世都係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞