[懷舊][多圖] 智能手機面世之前, 手機款式真係變化多而精彩!!

878 回覆
1618 Like 53 Dislike
勁多女人用掛頸V仔

當年第一部手機, 諗番起都型,又輕又簿,好似唔貴

當年最後一部SE
用到個蓋都甩埋
之後壞埋就轉智能電話了
由的骰機轉大機一開始都唔係好慣

中學用呢部,勁薄

同好,由厚機用到薄機

到依家,都依然無一部型過佢

問過佢未呢部先真正溝死女

仲有當時上堂用呢部聽歌
電話播靚聲,不過細聲

我第一部手機就係佢
過咗咁多年依然對依部念念不忘

呢部真係靚 好型
但老豆唔肯買

人生第一部手機 panasonic gd90

果時用緊3310
勁想要呢部
顏色背光燈
四和弦鈴聲
好撚先進

點解講左咁耐都無BlackBerry
第一部電話係3210
果陣好似讀緊小學
跟住就換左部好似孫燕姿代言果部電話
好快又換左第一部Sony ericsson T100

跟住又換左Sony ericsson果部t610上面黑下面銀果部

之後比人偷左就出左部t630白色
[img]https://na.cx/i/VfSNrCi.png[/img]
然後就轉左用sharp跟住開始鐘意日本機
求左老豆好耐買sharp果部903比我佢唔肯就買左部toshiba tx60比我

之後過左幾年就買左noika部e71
跟住就開始用smart phone

果陣Sony ericsson機仔細細好正
成日send sms,d字又好㩒,返學收埋入冷恤入面係咁send

Toshiba 呢部好撚好摺,果時係咁chock 女朋友部機扮李小龍fing 雙節棍
用過呢部

係咪有得插記憶卡聽歌

一世人用過最中意就係呢部
當年用iphone 前用緊w910i
SE W系列真係好型棍

當年好想要

呢部係咪有800萬像素中學個陣未換iphone4個年代,呢部推機真係型到爆
S500i k700i(見到tvb唔知邊套戲吳卓義用就買左)

補圖
真心靚

當年佢sell背脊個設計 專業相機
第九頁都未有人講E71

個keyboard 用㩒到呢

當年覆sms 好爽

N73, N76, N82, N95 都有用

但e71 真係最好j

當年冇錢買E71, 揀咗E63

呢部我到依家都仲未壞
不完整的旋律......
How about this

呢部係touch mon,我個陣已經換左iphone4都自己買多部,真係好型!

n82
sharp +1 記得换個機殼要擰粒螺絲

Sony Ericsson T610
竟然唔提 Sony Ericsson 部 T610 嗰陣賣廣告賣得好行
果陣Sony同Nokia仲係手機界既龍頭,點諗到之後會俾Apple同Samsung取代

以前Samsung d機跟本都無乜人會買

其實而家都係?
我搭親地鐵 身邊10個人9個用iphone

點會呀
依家係iphone同samsung當道

sony就間唔中都見到
第九頁都未有人講E71

個keyboard 用㩒到呢

當年覆sms 好爽

N73, N76, N82, N95 都有用

但e71 真係最好j

當年冇錢買E71, 揀咗E63

呢部我到依家都仲未壞

我個部係E72

靚到痴線但同時又好撚貴

以前用過呢部 影相好靚

靚到痴線但同時又好撚貴

以前用過呢部 影相好靚

當年好想要但唔捨得
成五千幾蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞