[懷舊][多圖] 智能手機面世之前, 手機款式真係變化多而精彩!!

878 回覆
1618 Like 53 Dislike
想當年用呢部靚到飛起

但係日本機當年鎖國政策真係好on9
又要卡貼 又會無左d 唔知乜功能

無錯 仲要用唔到3台卡
真係買日本仔設計
勾起晒d回憶
窮撚 用過好多手機 阿爸買完又成日
拎我d手機去賣

最深刻就呢部
我出黎做野之後第一部自己買既手機

時間真係過得快 多謝樓主勾起回憶
仲記得sharp靚到痴線,但好撚貴
係 我買左紫色 勁靚

係想要903
不過日本機好好j

5千幾 唔上台
SHARP SX833/903SH

呢部依家睇返都仲係好正
十幾年前買左部 18k金 Nokia 8800 ,幾年前叫個女幫我放上網賣 賺到係你既
點撚知佢賣左成萬蚊出去 同當年一樣價無蝕過
見到啲電話就諗起中學同ex拍拖啲嘢
嗰陣佢仲話要儲錢送部機比我 等我可以同佢用情侶機

係想要903
不過日本機好好j

5千幾 唔上台

有一期數碼通仲係同vodafone 一齊既時候有過日本機賣但都係唔夠要本土日本機正
而家d 電話一式一樣咁
開始去哂樽頸咁
唔知係人大左定點而家好似部電話鬥用得耐先係威d
K530i
W910i
W595

好撚好用 又有得轉主題
藍芽互sd

人生第一部手機 panasonic gd90

🤘🏻哩部我第二部 (藍色)
個背景光有得較色好破格
8250可換外殼

N97推芒有鍵盤
我第一部係Motorola C200-->C550-->LG 8360-->K700i-->K810i

之後用過Panasonic VS3
靚到仆街
可惜部機二手又好易壞好快收咗皮

一樣vs3 禁制彈出黎好型 係咪好似有超音鼠玩

910真係超靚 白金色
用過Sharp部摺機
日系機真係好靚
Sony Ericsson啲設計
W595直頭J出血

可惜當年窮到手機都冇 假如有日出返呢個樣嘅機即刻狗衝
唔知有冇ching仲記得,LG 出過部chocolate 都好撚靚,可惜果陣比較冷門
唔知有冇ching仲記得,LG 出過部chocolate 都好撚靚,可惜果陣比較冷門

有,鋼琴面靚到hihi
不過呢部野印象中好易壞
中學初中用Nokia 5300

後來轉左做se T700 超薄 比人check書包會放落對婆仔鞋到

再後來已經換smartphone galaxy s2 the best
班00後唔撚會明架啦

又未必嘅 我細個第一部都係3310重係hello kitty殼 成日玩貪食蛇
之後換咗6280 3d版貪食蛇 高爾夫同埋隻賽車驚

利申01

我仲記得架車叫red danger

嗰陣見到可以用紅外線聯機覺得好勁
但係到依家都冇試過

呢兩部以前都勁多人用

w995 之後就開始smartphone....

w995好撚貴 用過w705 同張圖一樣色 好撚靚

當年睇完我的最愛之後覺得呢部勁靚

呢部真係好靚
過咗咁多年依然對依部念念不忘

呢部真係好靚
有部啲制係透明好撚型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞