[懷舊][多圖] 智能手機面世之前, 手機款式真係變化多而精彩!!

878 回覆
1618 Like 53 Dislike
好記得 哥陣有部係好迷你 啲女好鐘意用電話繩吊係條頸到

gd90
Panasonic
用過咁多部電話
始終覺得w810i 係最好用

黑色w910i btw 佢張記憶卡同插頭都麻煩過人

講起個插頭,諗起當年插住耳機聽903瞓教

依家d手機係咁追spec
已經係電腦咁
過咗咁多年依然對依部念念不忘

中學就係用呢部 好撚懷念
睇電腦雜誌介紹呢部第一眼就愛上左
當年lur左老豆老母好耐先肯買
到而家仲係覺得佢好撚靚
當年第一部彩色電話係呢部,個機頭可以轉前轉後,好撚型,第一次用部手機上到yahoo真係覺得好神奇

第二部係Sony Ericsson k770i,細細部,個鏡頭又可以推蓋,又可以入game玩,長時間拎喺手轉轉轉,俾女同學仔睇

我第一部電話都係3 個部,我係紅色

部5800垃圾到爆,呢一世都記得
有冇機會會流行反好多款好靚
以前nokia金色好似8850
好貴
以前nokia金色好似8850
好貴

8810鏡面最靚
8850磨沙唔靚
記得以前有個同學部手機成個粉餅盒咁圓形既 勁得意

三星?

三星?

唔記得了 都十幾年前幾事
好懷念
T610
K700i
K850i 至愛呢部

仲要每個禮拜整一個新theme用

k850壞左未
我已經有成櫃零件黎整佢

當年第一部電話 細細部真係好好用 印象中仲要好平好㩒掟

T100
班00後唔撚會明架啦

又未必嘅 我細個第一部都係3310重係hello kitty殼 成日玩貪食蛇
之後換咗6280 3d版貪食蛇 高爾夫同埋隻賽車驚

利申01

我仲記得架車叫red danger
唔知點解覺得好好笑 呢個算係反潮流既潮流? 定係無品味既品味? 定係無意義既意義? 睇唔透呢個post d人
我最後一部按鍵機

以前有用過!型撚到仆街
睇完發現不知不覺見證左一個時代變遷

5230個樣都差唔多 心目中既觸屏始祖 真心童年
依D先叫電話

利申90後 ,好懷念

好記得當年一放學返到屋企
見到老豆研究緊部機
我八卦問佢新買㗎?
因為當年地鐡站好多廣告(仲要係007電影)
老豆就話買比你用(本身用緊3台摺機)
之後返到學校勁多同學話正

我最後一部舊式手機
一買左同女神講 點知佢又係用緊同款同色
用左4年先轉3叔s2
但部機當時都仲好好用 唔捨得掉
唔知點解覺得好好笑 呢個算係反潮流既潮流? 定係無品味既品味? 定係無意義既意義? 睇唔透呢個post d人

你仲乜諗野
懷勉下過去有問題?

好記得當年一放學返到屋企
見到老豆研究緊部機
我八卦問佢新買㗎?
因為當年地鐡站好多廣告(仲要係007電影)
老豆就話買比你用(本身用緊3台摺機)
之後返到學校勁多同學話正

我最後一部舊式手機
一買左同女神講 點知佢又係用緊同款同色
用左4年先轉3叔s2
但部機當時都仲好好用 唔捨得掉

姐係07年用到11年左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞