[懷舊][多圖] 智能手機面世之前, 手機款式真係變化多而精彩!!

878 回覆
1618 Like 53 Dislike

以前用呢隻

好經典個廣告仲好洗腦而家仲記得https://youtu.be/LMtAKixJabM
以前得登買本鈴聲書黎入歌。唉老了

果陣買左部啡色

我𠴱部係紅色但唔見左lu

用itunes嘅手機

我都有用過呢部
以前用ringtone 係出前一丁麻油麵
點知轉唔番其他
索性換左佢

果陣買左部啡色

我𠴱部係紅色但唔見左lu

me2
w880i 好薄好靚 個廣告好正

https://youtu.be/L-YcA-HMS2U
第九頁都未有人講E71

個keyboard 用㩒到呢

當年覆sms 好爽

N73, N76, N82, N95 都有用

但e71 真係最好j

勁正!
其實都只係十年前

我嫲前排先用壞左
智能手機一樣可以獨特

第一部電話係3210
果陣好似讀緊小學
跟住就換左部好似孫燕姿代言果部電話
好快又換左第一部Sony ericsson T100

跟住又換左Sony ericsson果部t610上面黑下面銀果部

之後比人偷左就出左部t630白色
[img]https://na.cx/i/VfSNrCi.png[/img]
然後就轉左用sharp跟住開始鐘意日本機
求左老豆好耐買sharp果部903比我佢唔肯就買左部toshiba tx60比我

之後過左幾年就買左noika部e71
跟住就開始用smart phone

果陣Sony ericsson機仔細細好正
成日send sms,d字又好㩒,返學收埋入冷恤入面係咁send

個時send sms 係練到唔使睇住個screen 都知打緊乜
K700i真係好靚

我第1部機都係K700i
好似1400$左右記得內置得40MB仲要冇得插卡,SMS爆左storage好煩...好多溝女SMS都唔捨得DELETE
儲左好耐零用錢買嘅第一部電話

我估我哋差唔多年紀
呢d機係正在可以唔洗睇打sms
幾秒打完
好癲丫,勁懷念,我記得我媽媽前有部sony 摺機,話可以玩釣魚game 唔個知有冇人知。

我自己最深刻既係nokia 推機,掉極都唔壞,好打得同埋samsung 岩岩出touch mon 機個陣叫samung anycall 我有個丫sir 話呢個名好核突

小露寶嘛 又係正機!
第九頁都未有人講E71

個keyboard 用㩒到呢

當年覆sms 好爽

N73, N76, N82, N95 都有用

但e71 真係最好j

勁正!
其實都只係十年前

當年我好想要 E72, 之後 Nokia 出咗部 E6 但相機居然退步無 AF
LG ice-cream白色好靚

背面啲Led燈靚撚到

想當年,呢部野跟左我好多年,好掛住
拎佢打msg超快
手機呢個字面世之前 香港係叫手提電話 智能電話

W850i 當年第1部SE walkman 的推機,仲要播歌時佢個橙燈都會著

第一晚收到部機之後,j左成晚,真係好靚
果時用walkman 真係溝死女

呢部機我用到2009年!當年識到而家太太

見返部 5800 , 腦海好多回憶湧返晒出來

Same here 有未睇sms中間粒掣會閃下閃下好興奮
正呀 我好記得中二有N73 做禮物
多謝老豆

中學用呢部,勁薄

個彈彈波game好好玩
係到見番晒以前成家人用過嘅機
我當年最鍾意用6260
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞