[懷舊][多圖] 智能手機面世之前, 手機款式真係變化多而精彩!!

878 回覆
1618 Like 53 Dislike
SonyEricsson T630 中間有粒Joystick

第一部電話 到今日仍然覺得好靚

當年愛機
呢隻鏡面再 Show 字真係超靚

本身係日本機受歡迎到出港版機

謝利記賣日版機但改港版software成行成市,最尾比人告

nokia 7280依家用都型

好靚,第一部手機

雖然算後期但呢部設計真心滿分藍色果部好多學生妹/mk妹用,有閒錢都想收返部藍色,而家索尼已經再做唔返咁高質既設計

隔左咁多年睇返都覺得呢部好靚
當年老豆淨係肯買部32和弦鈴聲老人摺機俾我返學
無相影無歌聽無遊戲
打電話啲數字仲要雞乸咁大隻
柒到唔敢帶返學
一個post釣哂啲老嘢上水
(利申:90後)
讀國際學校的女朋友
8210真係經典

雖然算後期但呢部設計真心滿分藍色果部好多學生妹/mk妹用,有閒錢都想收返部藍色,而家索尼已經再做唔返咁高質既設計

隔左咁多年睇返都覺得呢部好靚

夠膽講呢部設計真係索尼癲峰之作
尤其諗到用多色鏡面機身打入女性/細路女市場呢部真係唔會輸俾同期任何一家

當年第一部電話 細細部真係好好用 印象中仲要好平好㩒掟
K700i真係好靚

第一部手提,DB2000

我用金色有中文輸入
不過行女人街比人偷左

K610i

用過

中學用呢部,勁薄

第一部自己買既機
SE W 當年二千幾 黑金 個時仲係岩岩畢業返啲散工
第一次去飲野 就跌左 好心痛 仲記得部野好靚

左邊有回憶 右邊好撚貴

對平嗰時其他大芒touch screen機
右邊其實係好撚平
亦都因為咁佢當然搶咗唔少N系機嘅風頭
智能手機面世初期傳統手機都起碼支持左2-3年,應該係去到iPhone 4先開始多人轉會

就係呢部開始,d 人用完之後就知道nokia smartphone 等於垃圾
Nokia 從此沒落, 真係經典之作

人哋用ios用Android
佢就攬住個屍變人

好似唔駛一千蚊

用呢部玩賽車game 㩒到個圓圈甩晒色

黑色w910i btw 佢張記憶卡同插頭都麻煩過人

好似唔駛一千蚊

好似800 定900 蚊架喳
有藍色同橙色背景燈
果陣同初戀女朋友仲會得閒對調電話用
當年第一部彩色電話係呢部,個機頭可以轉前轉後,好撚型,第一次用部手機上到yahoo真係覺得好神奇

第二部係Sony Ericsson k770i,細細部,個鏡頭又可以推蓋,又可以入game玩,長時間拎喺手轉轉轉,俾女同學仔睇

仲用到

綠色殼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞