[懷舊][多圖] 智能手機面世之前, 手機款式真係變化多而精彩!!

878 回覆
1618 Like 53 Dislike
個陣淨會買nokia 主要因為啲掣好撳 夠大 打字快,始終要櫃桶入面打字
Sony Ericsson 拎人哋個站試用 撳到手痛 打字又慢

當年第一部手機, 諗番起都型,又輕又簿,好似唔貴

呢部正
聽歌好方便

想當年我都係比佢個開蓋搞到好想玩買
但用左一排好唔鐘意差電聽歌條線好煩
SE s700
Sharp Gx32

當年4,5k買部電話真係痴左線
Motorola E680i
第一部Touch mon + 周國賢代言

呢部機有朵,叫『小路寶』
好似係sony出第一部電話

呢部機接收超強
當年用和記台
其他朋友都係用和記,csl
信號得一格或者收唔到
但我部機係爆燈
依D先叫電話

利申90後 ,好懷念

同舊女友一齊喺旺角銀城對面間中原買....亦係我地最後一次去旺角....
細個好鐘意K700i同K750i
但屋企無錢,第一部機係K610i
3台啲SE機目錄LOGO勁柒
仲記得係咁上網DOWN JAVA GAME同主題

BTW反觀依家好多學生可以用成萬蚊一部電話...
依加睇返都好靚

當年求左老豆好耐
買左人生第一部手機 w580i
當時拎番學都幾威

我用到撳裂咗啲制
SE K850i 真係好正,除咗成日Hang機
個陣痴線到買咗 K800i K810i K850i
個時一放學就去返工
一搵夠錢就買機
見行貨好貴就會去搵水貨
跟住中途見衛訊有k618i英國版 見好特別就買咗返黎

終於有人講

當年睇完我的最愛之後覺得呢部勁靚

當年人生第一部電話就係依部!到而家都仲覺得勁靚 仲記得嗰陣lur呀爸買lur咗勁耐

Nokia 6138
自己第一部手提電話,當年仲要喺女人街買咗個黑皮套帶出街 (用皮帶穿住掛喺腰間嗰隻 )

漸變色,當年覺得喺班 fd 面前喺條腰擸部電話出黎好撚型
以前依D電話賣幾錢?
太耐冇用真係唔記得
好正
The smart phone they said
Is not smart and not easy to use
竟然冇SonyEricsson K750i
旋轉開蓋,同推上開蓋型到喊
我剩係記得se Walkman 系列勁好聲
不過除左w995 有3.5mm之外
其他se機要用佢個專用插頭
好易壞

有冇人認得

下面嗰部係當年全球最薄
用左好耐

有無人用過呢部
點可以冇佢
LG ice-cream白色好靚

我當年亂放左係d被入面,
咁岩要搬張被去第二到
一跌!一分為二

V3I? 中3用 個個SE 得我摩記
hello moto
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞