[懷舊][多圖] 智能手機面世之前, 手機款式真係變化多而精彩!!

878 回覆
1618 Like 53 Dislike

第一部電話 好未來既感覺
360轉前蓋
係咪我太老?冇人講8250?

藍色moon當年走得好前
講經典 startac v仔 鬚刨王 蕉仔 T28 呢喳真係無得輸

重有睇完gossipgirl 要屋企人買blackberry

當年摺機冇得輸
LG ice-cream白色好靚

當年我好恨要呢部,後尾我婆婆俾佢嗰部我,開心左好耐
sharp摺機
可惜有lock 架仔真係好on9
當年明明可以贏更大市場

有冇人認得

靚到痴線但同時又好撚貴
Sony Ericsson 隻網球好好玩
玩到中間粒joystick壞壞地
有冇巴打記得有部摺機,上半部分好似係透明mon咁

大概十幾年前見過,覺得幾型,但可能嗰陣仲細,記錯咗個特徵

se d設計依家睇返都
當年勁愛呢部,踢波戈陣比人偷左,sad左幾日
我用過5310同5250 但冇用過其他機
冇用過推芒機摺芒機真係遺憾黎
仲有sharp sh903

依家都覺得好撚靚
係咪我太老?冇人講8250?

藍色moon當年走得好前

用透明水晶殻
有無人用過 samesung 嘅anycall
每次e d post都要屌下sony粒on9的同叉電線快壞了到仆街,不過當年佢d機真係好型
有無人用過 samesung 嘅anycall

samsung

以前仲好鍾意用se 個theme creator去整手機theme,可以通宵整成晚

以前成日上d論壇download人地整果d
記得當年勁想要Lolipop,但隔無耐市場就轉型做智能電話嘅天下
個個用Smartphone無人買Lolipop了

https://www.youtube.com/watch?v=1Zxr5EpR98E

2NE1
我最後一部按鍵機

Same
當年好恨買日系機,08/09年咁上下,應該係最後一水feature phone,而個時開始有大量破解日水機
呢部SoftBank 920sh真係J到出血,紅黑配色,四四方方,好有質感同設計感

但最後2010年買左SE X8 初代android
單點touch又好細部,都唔知個時點用
W810i而家都覺得好撚正
K550i
W810i
都用過
W810i而家都覺得好撚正

我部機仲係度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞