[懷舊][多圖] 智能手機面世之前, 手機款式真係變化多而精彩!!

878 回覆
1618 Like 53 Dislike
係咪我太老?冇人講8250?

2002年果陣
我UNCLE用呢部
記得佢可以打歌仔

當年用紅外線過d midi同圖案去改logo

我仲買過 果D 紅外線機仔駁電腦自己入
以前無咩錢買903sh
走去買水貨904sh
部機仲係度 依家拎出黎睇都仲覺得靚

讀書最想要嘅機
勁靚
幾隻色都好靚

係 我買左紫色 勁靚

90頭表示佢出果陣都無乜機會買
而部好似好貴
有都老豆自己買左用左先點會比果陣仲係o靚仔嘅我
我想問blackberry係咪收晒皮
當年blackberry係身份既象徵

仲用緊,
但真係收皮了,準備連自家os都唔support

當年做intern既時間見d 呀頭用覺得好撚型,可以好方便咁係街覆人email
宜家用smartphone 覆到唔撚想覆
想當年用呢部靚到飛起

其實DOCOMO當年係咪閒閒地4000$部
我見身邊得我女友先用,可能佢本身屋企有錢先買得起

印象中42xx ,諗諗下其實都唔平

90頭表示佢出果陣都無乜機會買
而部好似好貴
有都老豆自己買左用左先點會比果陣仲係o靚仔嘅我

8250 8850 我都覺得好靚
讀書最想要嘅機
勁靚
幾隻色都好靚

係 我買左紫色 勁靚

係想要903
不過日本機好好j
呢家呢家
樓主歧視黑人
個陣覺得2.3mp 既cybershot 影出黎已經好靚
以前用SE W705 有冇同好

仲係屋企但個背d膠好似溶晒咁

最記得老豆追巴士跌咗部電話然後比巴士轆過都無事繼續講電話
儲左好耐零用錢買嘅第一部電話
想當年用呢部靚到飛起

日本機果陣好多都係水貨
部部都三四千起
Sony ericsson 果陣好多都二千鬆d就買到部靚

日本機果陣好多都係水貨
部部都三四千起
Sony ericsson 果陣好多都二千鬆d就買到部靚

我記得當年用日系機好似唔方便
日本機果啲規格,同埋又冇中文
搞呢啲要搞一大輪
Walkman 系列好正😍😍最正都係電話繩

追完都搵唔到我果部
係就出IPHONE 時期 80%似上圖 不過個MON差唔多食成個黑色位
特色係touch mon 黎 又可以用下面禁
有無巴絲知

到#94 先見到你
好撚型啊

追完都搵唔到我果部
係就出IPHONE 時期 80%似上圖 不過個MON差唔多食成個黑色位
特色係touch mon 黎 又可以用下面禁
有無巴絲知

https://www.gsmarena.com/sony_ericsson-phones-f-19-0-p4.php

睇下有無你部機
以前用依部
好癲丫,勁懷念,我記得我媽媽前有部sony 摺機,話可以玩釣魚game 唔個知有冇人知。

我自己最深刻既係nokia 推機,掉極都唔壞,好打得同埋samsung 岩岩出touch mon 機個陣叫samung anycall 我有個丫sir 話呢個名好核突
k810我以前都有用 好懷念
W595好多學生都有用果陣

以前用嘅電話,頭兩部都係俾人偷左
以前要等阿爸阿媽換手機 佢哋唔用先比我 邊似得而家啲𡃁仔個個手拎iPhone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞