[懷舊][多圖] 智能手機面世之前, 手機款式真係變化多而精彩!!

878 回覆
1618 Like 53 Dislike
重有冇記得掛頸電話繩? 當年好輕掛住部電話係心口,而家無哂人用

中學用呢部,勁薄

呢部真係屈機靚
黑紅配撘得岩岩好 仲要個年代黎講勁薄 se都唔夠黎

我之前部日本機真係好靚,13年初代窄邊框1080p mon無線叉電,仲要邊框突少少跌唔爛
而家日本機真係好廢
se s700i 先係2000年代電話既象徵
其實唔係好耐之前,先2000-2010

我之前部日本機真係好靚,13年初代窄邊框1080p mon無線叉電,仲要邊框突少少跌唔爛
而家日本機真係好廢

Smart Phone前喎
Btw真係靚

W910i ? 我第一部電話,好撚正
n73個頂低鬚刨設計真係好正

細個中學時覺得t28好型

用話 彈蓋真係好型
有齊曬上面咁多款推機
第一部電話係3210
果陣好似讀緊小學
跟住就換左部好似孫燕姿代言果部電話
好快又換左第一部Sony ericsson T100

跟住又換左Sony ericsson果部t610上面黑下面銀果部

之後比人偷左就出左部t630白色
[img]https://na.cx/i/VfSNrCi.png[/img]
然後就轉左用sharp跟住開始鐘意日本機
求左老豆好耐買sharp果部903比我佢唔肯就買左部toshiba tx60比我

之後過左幾年就買左noika部e71
跟住就開始用smart phone

果陣Sony ericsson機仔細細好正
成日send sms,d字又好㩒,返學收埋入冷恤入面係咁send

中學用呢部,勁薄

呢部真係屈機靚
黑紅配撘得岩岩好 仲要個年代黎講勁薄 se都唔夠黎

中學擺喺褲袋不知幾輕便
係咪我太老?冇人講8250?

蝴蝶仔

細個老豆換機畀咗我,好珍惜
第一部電話就係nokia 5510
黑白mon的年代可以用電話聽mp3

第一部黑白mon 手機可以聽mp3 應該係西門子果部?
黎明唱聽身體唱歌
以前無咩錢買903sh
走去買水貨904sh
部機仲係度 依家拎出黎睇都仲覺得靚
第九頁都未有人講E71

個keyboard 用㩒到呢

當年覆sms 好爽

N73, N76, N82, N95 都有用

但e71 真係最好j

我都用果而部
細個懶係型咁以為自己用blackberry

當年揸呢部鯊魚機出街又係好撚型

見返部 5800 , 腦海好多回憶湧返晒出來

Nokia 大約出完呢部開始走下坡...直到滅亡...

當年我都有呢部機,其實超好用...
SE W系列真係好型棍

當年好想要

用過紅色銀邊

當年老母用依部 佢話依部聽歌好聽過宜家D機
以前無咩錢買903sh
走去買水貨904sh

讀書最想要嘅機
勁靚
幾隻色都好靚
係咪我太老?冇人講8250?

我仲老過你,我第二部機係8210
以前無咩錢買903sh
走去買水貨904sh

讀書最想要嘅機
勁靚
幾隻色都好靚

係 我買左紫色 勁靚
SE W系列真係好型棍

當年好想要

嗰時好鍾意哩部電話
到依家都仲有覺得好型
而家都仲覺得摺機好型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞