Apple 官網列出 iPhone 20項優點

140 回覆
117 Like 36 Dislike
冇撚錯
所以一開波佢地就加三千銀買最大GB
但三千銀應該夠買幾張加埋成 3TB sd card
其實真係自動無視左佢已經夠
但係又唔好bk 如果唔係就睇唔到佢點打飛機打到咁出神入化
唔只差得慢,xs max同s10 plus比 battery test輸到仆街
https://www.youtube.com/watch?v=QgqinnFGqmQ
呢條已經比面比你同旗艦鬥,另一條同s10e 比,xs max都仲係輸
條友真係好鍾意講數據,明明講緊多android用家而airdrop照顧唔到cross platform係佢嘅弊處,跟住貼咗個張係香港多啲apple用家嘅圖,話香港多啲人用apple喎所以airdrop send唔到俾android冇問題

明明全球用家一定android多啲(因為多牌子),佢都好意思揀香港做數據
虛擬同實體無分別 咁不如話電阻mon同電容mon無分別 iPhone 5個陣已經改良左Home鍵 好難壞 只係轉左虛擬鍵變左唔會壞

iPhone 7已經防水同埋我只係應上面6s同8有咩分別 無認叻要同Android比講防水Sony一早做緊就係人都知

你拎條乜撚野片出黎 笑死人 iPhone Xs MAX 用快叉牛 30分鐘50% wo
麻煩你唔好拎5W牛出黎比較拎USB PD牛既片黎比

5W牛做到快叉咁真係黑科技 世界上無一間公司做到

同你呢d科技盲講野真係講黎都晒氣正視聽當我Apple打手
冇用架,佢會話我覺得samsung機唔值$8-9k囉 好想知佢個價值觀係點嚟
點樣計到iPhone值10000幾。

條友仲要屈samsung話係電話鋪試機用 s10+玩遊戲得30fps睇佢吹到幾大
樓上講緊HDD咁垃圾點解要ssd加hdd?
我答緊佢我部電腦無用ssd囉 關你撚事咩

我用緊考古iPhone X 256GB + iOS HEIC檔 真係唔知咩叫塞爆左 下次換機最少512GB 你就慢慢用龜速Sd卡啦

啊 仲有唔記得 就算爆左空間 市面上大把用lightning 頭 類似USB既產品 支援iPhone 用黎back up野會唔會係你太無知?
係囉
HDD咁垃圾
點解要ssd加hdd?
擺歌、文件、影片用sd card可以慳返d錢
Load呢類檔根本唔會有明顯分別
今時今日Apple唔俾人用sd card已經唔係為流暢穩定而係mark up高d賺錢
iPhone 1代已經無得插sd卡 關mark up咩事 sd卡由始至終表現都差過ssd

我屋企部電腦 1隻256GB NVMe ssd做開機碟 1隻1TB NVMe ssd擺game擺剩HDD易壞又慢 一陣擺套av 壞左檔睇唔返 不了
你知唔撚知電話放SD 卡有咩用
你用屋企電腦比做咩鳩呀
訓醒未呀

你咪去旅行影相 部iphone 塞爆左冇電腦冇internet 上icloud 點算? Sorry 人地係街買張SD 就繼續影到,你咪慢慢搞囉
樓上講緊HDD咁垃圾點解要ssd加hdd?
我答緊佢我部電腦無用HDD用ssd囉 關你撚事咩

我用緊考古iPhone X 256GB + iOS HEIC檔 真係唔知咩叫塞爆左 下次換機最少512GB 你就慢慢用龜速Sd卡啦

啊 仲有唔記得 就算爆左空間 市面上大把用lightning 頭 類似USB既產品 支援iPhone 用黎back up野會唔會係你太無知?
好柒呀
多謝你提我一樣嘢 個個係5W牛 係apple比顧客嘅垃圾5W牛
點解有快叉都只係比5W嘅牛顧客?係咪要用家自己買?萬幾蚊嘅機都唔包個可以令快叉發揮嘅火牛比用家?

片中啲機都係用緊原廠嘅牛,並唔係針對apple只比5W佢

有晒片實驗都話係科技盲講嘢? 咁應該睇咩?
整係私隱同安全己經值得買iphone
安全 私隱最重要
自從an機無得換電,以後只買iphone
起碼一用用到兩三年,安全,私隱,an機俾唔到咁既保障
有咩直接顯示私隱安全 iPhone好啲?
雖然成日聽人咁講
但係唔見有咩新聞話Android機比人hack
反而apple就出現過名人icloud俾人hack呢啲野
咁你不如話iPhone唔係行Android
屌 啱啱試咗真係得 不過用kaiboard 多
好撚肉酸
買 Android 定 iOS 電話好?美國安全分析師:Apple 私穩表現絕倫!
https://lih.kg/862954
淨係OS都贏你安撞狗
同sj俾人炒果陣一樣
亂鳩咁黎
其實apple呢篇文好符合Tim Cook個垃圾marketing策略

第一,由佢上場開始,Apple變得標榜生活化,Apple Watch既健康、Homekit、Continuity、Carplay、MacOS同iOS既新功能upgrade等等,當然佢既生活化唔一定好用 呢篇文都係想介紹iphone點融入日常生活

第二,做Marketing好多時都會將用product最真實既一面呈現出嚟,例如賣普通衫會搵個素人著住件衫係條街行路咁影張相,rather than 搵個明星著住件衫chok樣。所以佢呢篇文既用意都係想人想像得到用iphone既方便,哪怕只係生活細節位

Marketing嚟講係冇錯到,但越嚟越肉酸既係,apple以前唔需要靠marketing theory,依家又要玩pricing、又減價、又出埋呢d文、又要放風谷新聞報導
你要買256GB 咪真係怕爆先買咁大,呢啲咪叫mark up 囉柒仔
講咁多反而顯得iPhone無獨特優勢
好多嘢android都做到
佢有咩值得自豪

呢次篇文好似啲終國牌子咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞