兔友請入來交流 :)

631 回覆
24 Like 10 Dislike
正常既 我岩岩帶佢返去個幾日都係緊張大師上身
你日日check住 見佢有痾有食有飲就ok
問左診所 佢地話因為隻兔奶腳
依家試下戴住個狗罩 希望好返
去呢度其中一間獸醫會比較安全:
http://www.hkrabbit.org/knowledge9_ch.php
多謝巴打提醒 我都係去左呢個list入面個啲
睇過dr ma 做body check
佢係好熟兔仔body 同好熟手
你要講清楚兔仔咩事
佢先會特別睇同check某個位

但個陣滴顯影濟同用顯微鏡check毛要extra加錢佢冇講
出到黎埋單先見到個價錢
同佢真係有太多症book左都要等

另外自己近土瓜灣 睇過兩次terry
其實佢都ok斷症幾準(雖然只係有蚤)
冇dr ma咁熟但普通body check都ok
可能好多人都係圍繞番銀碼上屌佢
佢睇兔仔 香港應該無一個醫生比佢更加熟手
如果你兔兔有急症嘅話可以同姑娘講睇下可唔可以打尖先
土瓜灣未試過下次可以試下
其他地方去都唔敢去
比Dr.Ma個獸醫地址來,巴打
我在元朗維多利亞睇,佢有幾個獸醫,得一個睇兔仔,都唔錯
其實錢都預左比
只不過佢冇講清楚價錢,點收費出到黎先知
有少少格硬黎咁
我都認同dr ma 對比起土瓜灣既terry 更熟兔仔
dr ma check既野都比較有針對性e.g. 兔仔腳仔反應, check大牙 etc.
但如果兔仔後生做定期1-2年body check, 唔一定要睇dr ma

有朋友睇過天后dr hugh睇龍貓
佢話真係得dr hugh ok
試過比另一個醫生睇 完全忙唔到手
毛國界動物醫院
Dr. Ma Kai Ho, Colt
九龍大角咀鐵樹街1-39號金堂閣地下21號鋪
預約電話: 2142 3399
側頭聖手?
可以咁講好多兔都係比佢救番
當然如果你凌晨焗住要去大圍
dr tiger/zoltan都係比較好ge選擇
Thanks
炮台山係咪星寵動物醫院?
Dr. Tiger/ Zoltan 係邊一間?
你可以這樣擺放:
兔子不滿吃飯時被拍攝,走去搞彎兩部攝錄機!🤣😊

https://www.youtube.com/watch?v=lE5Qexr-jos
根本上個個搵佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞