勝 利 收 皮,容 祖 兒 正 式 榮 升 樂 壇 明 燈 !

373 回覆
4412 Like 53 Dislike
唯一一個頂到係咪得謝霆鋒
與容天后合作/發生關係後遇上不測劫難之事件名單

2003年
羅文收容為徒後,肝癌離逝
羅嘉良與容合唱”帝女花”後,拍劇產量大減
陳奕迅與容合唱”放過你”後,意外進化成幸福蛋
吳浩康與容合唱”他都不愛我”後,藏毒被捕

2006年
英皇群星合唱世界盃歌後,Boyz即拆夥及Twins成員遇上淫照及離婚事件

2009年
鍾舒漫與容合唱爆紅歌曲”給自己的信”後,發霉至今

2012年
薛凱琪與容合作拍攝電影”Diva華麗之后”後,轉公司至太陽娛樂,音樂電影事業皆發霉至今
爆紅新人羅力威與容合唱”雙子情歌”後,發霉至今
林欣彤與容合唱”追風箏的的箏”,其後患上抑鬱症及慘遇家暴

2013年
C Allstar與容合作叱咤拉闊後,數年內再無hit歌及正式拆夥

2015年
容認識之樂迷遇上曼谷爆炸案,意外身亡
楊千嬅與容合唱”習慣失戀”,其後高燒急症入院

2017年
林奕匡演唱會與容合唱,再無hit歌發霉至今
Super Girls為容拍攝”麻煩你”MV後,姊妹爭仔屢傳不和

2019年
勝利與容合作製作單曲”Pretty Crazy”,數星期後勝利因情色醜聞宣布退出娛樂圈

好懷疑佢究竟有冇同陳僖儀合作左冇人知?
咁死法
師兄呢
[/quote]好懷疑佢究竟有冇同陳僖儀合作左冇人知?
咁死法[/quote]
其實你覆咪覆 quote 乜撚?
到今日仲係有啲撚樣係都要quote 但其實quote 黎無分別既
所以搵邊個合作都好咪搵容春卷

初期2000幾年頂包案一嘢形象插水,個朵係臭到幾乎要絕跡娛樂圈。去到近期既大陸既綜藝節目限薪令,頭號目標就係要做佢
百老匯呢

就執啦

初期2000幾年頂包案一嘢形象插水,個朵係臭到幾乎要絕跡娛樂圈。去到近期既大陸既綜藝節目限薪令,頭號目標就係要做佢

我更正 最算係頂得住既我諗都係佢
不過其實講笑咁講
謝霆鋒於零x年 連同容祖兒出席一活動於活動中共同踏上一四方枱 一踏 便仆街了
大美人演出無人知道雙子座mv 而家一個月得兩球用

阿佘, 欣宜, y man 都有拍呢個mv 喎

過多幾年阿佘一唔紅就會被放入呢張清單架喇
刁主席快d同Joey握手啦 Joey人又靚唱歌又好聽

握過啦
可以再加埋梁奕倫(合唱雙腳著地)
king姐呢 ?
同羅力威合唱雙子情歌

而家羅力威點?
邀請容祖兒多次上春晚
結果中國被美國開拖爆發貿易戰
經濟下行一蹶不振
佢好似同過姜濤同Anson Lo拍廣告
仲有,點少得死敵謝安琪

08年上位,拎叱吒女銀前上台同容攬左下,之後連拎四年女銀、一年女銅。

依個點止燈,直頭係害啦
蛋公司本垃圾雜誌屈人做第三者 搞到人地抑鬱
同獸性玩完春卷, 攪到全世界都知獸性佢為人

握過啦

2017年7月1淪陷悲歌一握
2017年8月18即刻301調查
Joey I love you
God save the queen
The queen save Joey
Joey save Hong Kong
HONG KONG NO 1
陳奕迅與容合唱”放過你”後,意外進化成幸福蛋
軒仔同佢唱咗首shakeshake and dip, 所以百年樹木輸咗比佢首19心之科學

心之科學 好聽既
好煩呀樓上
過左十幾年仲討論緊個膠獎應該邊個攞
有啲好牽強但真係好好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞